Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nedovolené ozbrojování

PLZEŇ - Při šetření události náhlého úmrtí muže nalezli policisté v jeho bytě střelnou zbraň, větší množství nábojů a předměty připomínající nástražné výbušné systémy. 

V úterý 5. prosince 2023 v odpoledních hodinách přijal operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení od starší ženy, která měla obavu o svého souseda. Ten neměl, dle jejího sdělení, již delší dobu vycházet z bytu v ulici K Papírně. Hned po tomto oznámení vyjeli na dané místo plzeňští policisté a společně s hasiči vstoupili do bytu, ve kterém už bohužel našli muže bez známek života. Na základě prohlídky těla zemřelého bylo vyloučeno, že by na smrti muže měla mít podíl jiná osoba a je tedy pravděpodobné, že 55letý muž zemřel z chorobných příčin. Více však objasní až nařízená zdravotní pitva.

Při šetření této události policisté zjistili, že se v bytě nachází střelná zbraň, větší množství nábojů a dále předměty připomínající nástražné výbušné systémy. Z toho důvodu došlo k evakuaci osob z ostatních bytů, zajištění bezpečného perimetru kolem domu a na místo byl přivolán policejní pyrotechnik. Ten předměty, které se jevily jako výbušné, zajistil a zajištěna byla také střelná zbraň a náboje. Všechny věci budou nyní podrobeny znaleckému zkoumání.

Jelikož z dostupných evidencí policisté následně zjistili, že zemřelý muž nebyl držitelem zbrojního průkazu a neměl na sebe evidovány žádné střelné zbraně, zabývají se tímto případem pro podezření ze spáchání přečinu nedovoleného ozbrojování.

por. Michaela Raindlová
8. prosince 2023

vytisknout  e-mailem