Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami

DOMAŽLICKO - Kriminalisté toxi týmu zaznamenali další úspěch, obvinili čtyři dealery pervitinu. Ti skončili ve vazbě. 

     Domažličtí kriminalisté zaznamenali další úspěch na úseku potírání drogové kriminality na našem okrese. Po dlouhodobém a pečlivém šetření v prosinci skončili v rukou zákona čtyři dealeři drog.
     Jednačtyřicetiletý muž od ledna do prosince loňského roku v Nemanicích vyrobil pomocí prekursorů množství drogy pervitin a tuto drogu poskytoval dalším osobám, mimo jiné dalším obviněným.  Šedesátiletý obviněný a čtyřiatřicetiletý obviněný drogu distribuovali dále. Čtyřiatřicetiletý muž prodal nejméně 79 dávek pervitinu o hmotnosti 0,1 gramu. Část peněz si nechal pro svoji potřebu a část rozdělil mezi svoje kumpány. „Výrobce“ dal drogu v několika případech i zadarmo.
     Při domovní prohlídce v domě v Nemanicích, kde bydlel šedesátiletý obviněný a kde byl pervitin vyráběn, byly nalezeny věci sloužící k distribuci drog, jako jsou plastové sáčky a digitální váhy. Byly zajištěny i plastové sáčky se zelenou sušinou a s krystalickou látkou. Zajištěné věci byly odeslány k provedení znaleckých zkoumání na odbor kriminalistické techniky a expertiz.
     Sedmadvacetiletý muž nejméně od března do prosince loňského roku si obstarával drogu pervitin v Plzni a tuto drogu následně poskytoval dalším osobám v místě svého trvalého bydliště na Horšovskotýnsku a na jiných místech v okrese Domažlice. V nezjištěném počtu případů prodal nejméně 40 gramů pervitinu.
     Všichni dealeři byli zadrženi a policejní komisař zahájil trestní stíhání sedmadvacetiletého, čtyřiatřicetiletého, šedesátiletého a jednačtyřicetiletého muže jako obviněných ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Spolu se spisovým materiálem kriminalisté doručili státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Soud návrh státního zástupce akceptoval, a tak jsou obvinění stíháni vazebně. Všem hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Dagmar Brožová
17. ledna 2020

Odkazy do noveho okna

Domovní prohlídka - toxi

Domovní prohlídka - toxi 

Detailní náhled

Domovní prohlídka - toxi

Domovní prohlídka - toxi 

Detailní náhled

Domovní prohlídka - toxi

Domovní prohlídka - toxi 

Detailní náhled

Domovní prohlídka - toxi

Domovní prohlídka - toxi 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem