Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Násilí proti úřední osobě

Incident nyní šetří policisté 

Při šetření anonymního oznámení o fyzickém napadení, ke kterému mělo dojít  mezi rodinnými domy  v ulici U Stromovky po půlnoci dne 23. května, došlo k dalšímu protiprávnímu jednání. Toho se měl dopustit 26ti letý muž v době, kdy hlídka policistů obvodního oddělení Rokycany zjišťovala informace ke shora uvedenému oznámení. 

Muž se měl rozběhnout a uhodit  loktem do karoserie a skleněné výplně okna zaparkovaného osobního vozu zn. VW Passat. V dalším poškozování vozu se mu okamžitě snažil zabránit přítomný policista, přičemž však byl  fyzicky napaden. Za pomoci  donucovacích prostředků - hmatů a chvatů - byl  útočník následně zpacifikován a zajištěn. Pomocí provedené dechové zkoušky bylo zjištěno, že je muž pod vlivem alkoholických nápojů, kdy  hladina byla detekčním přístrojem  stanovena na hodnotu přesahující 2 promile, proto následně putoval do plzeňské protialkoholní  a záchytné stanice. Jeho jednání je nadále šetřeno rokycanskou službou kriminální policie a vyšetřování. Dle zatím zjištěných informací se mohl dopustit přečinu  násilí proti úření osobě. Pachatel  tohoto přečinu může být dle trestního zákoníku potrestán odnětím svobody až na čtyři léta.

K původnímu šetření ohledně oznámeného fyzického útoku bylo zjištěno, že napadeným má být 26ti letý muž z Rokycan. Ten byl  nalezen  v silně podnapilém stavu nedaleko  inkriminovaného místa. Z dosud zjištěných informací  jej měla v neosvětleném protoru napadnout neznámá osoba. Zraněný byl  převezen k ošetření  záchrannou službou.  Případem se budou nadále  zabývat  policisté obvodního oddělení Rokycany.

vytisknout  e-mailem