Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Násilí proti úřední osobě

STŘÍBRO – Šestatřicetiletý muž napadl policistu a dalšímu vyhrožoval. Kriminalisté mu sdělili podezření ze dvou trestných činů. 

     Tachovští kriminalisté sdělili šestatřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě v jednočinném souběhu s trestným činem vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Během minulého víkendu přijala hlídka stříbrských policistů oznámení, že v tamní restauraci dochází k protiprávnímu jednání. Po příjezdu policistů již na místě k ničemu nedocházelo, vyzvali tři muže v restauraci k prokázání totožnosti. Jeden z mužů začal na hlídku pokřikovat, že se jim prokazovat nebude, a začal jim vulgárně nadávat. Byl znovu vyzván, že pokud neuposlechne výzev a neprokáže svoji totožnost, bude použito donucovacích prostředků a dojde k předvedení. Ani opětovné výzvy šestatřicetiletý muž neuposlechl a stále policistům nadával.
     Ti proto použili hmaty a chvaty a svedli muže na zem a nasadili mu pouta. Vedli ho po schodech do služebního auta. Muž klopýtl a upadl. Spolu s ním spadla i policistka. Druhý policista stál a podezřelý ho kousl do lýtka. Po usazení do vozidla poté muž policistu dvakrát kopl. Ve vozu a i na služebně pořád policistům nadával velmi vulgárními výrazy, vyhrožoval, že jim podpálí baráky, že je dobrovolný hasič a že jim pustí plyn a taky že je ukope. Dechovou zkoušku měl pozitivní 1,89 promile alkoholu v krvi. Kriminalisté ve věci povedou zkrácené přípravné řízení, do dvou týdnů stane podezřelý před soudem. Hrozí mu trest odnětí svobody až na čtyři léta.

por. Mgr. Dagmar Brožová
10. března 2023

vytisknout  e-mailem