Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nález granátu

Rady pro rodiče - zbraně a děti 

    V lestním porostu u Kašperských Hor v lesním porostu u pařezu nalezl místní občan v pondělí 19. července 2010 po jedenácté hodině dopoledne  ruční granát. Na místo byl přivolán policejní pyrotechnik a určil, že se jedná o ruční granát z období druhé světové války a munici na místě převzal a odvezl ke zneškodnění.
 
D O P O R U Č E N Í   P O L I  C I E  ČR:
     Pokud občan najde střelnou zbraň, vojenskou munici a jiné předměty s neznámým obsahem, nedotýkejte se jich a oznamte nález na policii.
Neodbornou manipulací by mohlo dojít k výbuchu, výstřelu a zranění. K ohledání a zneškodnění podezřelého předmětu je oprávněn jen policejní pyrotechnik. Nalezené předměty mohou být ve špatném technickém stavu.
Na teritoriu Klatovska byl v minulosti nález munice na různých místech. Jednalo se i o dělostřelecké náboje, ruční granáty, zbraně a jinou munici.
     Když přivoláte policisty k podezřelé věci a pyrotechnik zjistí, že nic nebezpečného neobsahuje, žádný trest vám nehrozí.
 
     Probíhají prázdniny a majitelé zbraní by měli ochránit své děti před různými úrazy. Odstraňte z dosahu dětí jakékoli střelné zbraně.
Každý majitel střelné zbraně, by měl kontrolovat pravidelně, zda s ní děti nemanipulovaly,  i  když se domníváte, že k ní nemají přístup. Vysvětlete dětem, k čemu se zbraně používají, protože děti vidí násilí v různých formátech v televizi nebo ve filmech. Taktéž dbejte na uložení střeliva. Naučte své děti zásadám zacházení se zbraní, i když doma žádnou nemáte. Děti se se zbraní mohou setkat u kamarádů.
 

 

vytisknout  e-mailem