Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Muž byl vydírán skrze svoje zaslané intimní fotografie

PLZEŇSKO – Žena chtěla peníze za to, že nezveřejní celou konverzaci a erotické fotky, které jí poslal, jeho manželce. Po převzetí finanční hotovosti byla zadržena policií. 

Na počátku února letošního roku přijali kriminalisté územního odboru Plzeň – venkov oznámení muže, že je vydíraný neznámým pachatelem, a to již podruhé. Kriminalistům uvedl, že před několika měsíci začal s nějakou ženou konverzovat na platformě, na které se sdílí amatérské erotické fotografie a videa. Ze svého profilu na její profil posílal i svoje intimní fotografie. Po nějaké době žena po muži požadovala finanční hotovost, jinak že obsah erotické komunikace přepošle jeho manželce. Po předem domluvených instrukcích nechal muž peníze na určeném místě v lesním porostu u Plzně a žena po převzetí hotovosti údajně konverzaci ze svého profilu smazala. Ovšem před několika dny přišla poškozenému přes komunikační aplikaci zpráva od jiného muže, že má jeho intimní komunikaci z minula a že musí zaplatit. Peníze měl zanechat na stejném místě jako posledně. Tam pak přímo s penězi v ruce byla policisty zadržena jednatřicetiletá žena. K protiprávnímu jednání se doznala. Na platformě poznala svého spolupracovníka z bývalé práce, ze smyšleného profilu si spolu začali psát a poté ho vydírala. V prvním případě peníze vyzvedla a užila pro svoji potřebu. Ve druhém případě už spadla klec. Kriminalisté zahájili trestní stíhání, ženu obvinili ze spáchání přečinu vydírání. 

V souvislosti s tímto případem je třeba zopakovat doporučení, abyste nikomu neposílali svoje intimní fotografie. Riskujete tím vydírání nebo sexuální nátlak. Chraňte si svoje soukromí. Nad tím, co jste vyfotili nebo natočili a poslali, naprosto ztrácíte kontrolu. Obětí se tak můžete stát opakovaně. Pokud by po vás již někdo peníze chtěl, nikdy nic neplaťte a ihned se obraťte na policii. 

por. Dagmar Brožová
8. února 2024

vytisknout  e-mailem