Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nechávat věci ve vozidle se nevyplácí

Včera plzeňští policisté varovali občany před zloději, kteří se vloupají do zaparkovaných vozidel. Přesto se na policisty obrátili další dva majitelé vozů, kteří oznámili, že se do jejich vozů někdo vloupal.  

 V prvním případě vnikl zatím neznámý pachatel do firemního vozidla značky Škoda Roomster.  Auto zaparkoval jeho uživatel v pondělí večer ve Spojovací ulici v Plzni. Následující den ráno zjistil, že někdo vysadil plechovou výplň levých zadních dveří a vnikl dovnitř. Lapka si odnesl dvě vrtačky, dvě pily a plastový kufřík s drobným nářadím. Svým jednáním způsobil firmě ze severu Plzeňska škodu přesahující 23 tisíc korun. Po pachateli nyní pátrají muži zákona z obvodního oddělení Plzeň - Slovany. 
 Slogan auto není trezor si od včerejšího večera bude pamatovat i 24letý muž z Plzně. Mladík zaparkoval služební vůz tovární značky Peugeot 307 v ulici Bolevecká Náves v Plzni. Dosud neznámému pachateli stačila půl hodina k tomu, aby rozbil okno u spolujezdce a vnikl dovnitř. Z čelního skla si odnesl  navigaci s držadlem i napájecím kabelem. Bez povšimnutí nenechal ani fotoaparát s příslušenstvím. Majitel vyčíslil škodu na více než dvaadvacet tisíc korun. Po pachateli nyní pátrají policisté z prvního městského obvodu.

nprap. Ivana Telekešová

vytisknout  e-mailem