Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Mladí cyklisté na dopravní soutěži

KLATOVY - Pod dohledem dopravních policistů i strážníků si žáci ze základních škol vyzkoušeli dovednosti při jízdě na jízdním kole. 

Soutěž mladých cyklistů se uskutečnila dne 17. května 2022 v Klatovech na Erbenovo náměstí. Akci pro připravili zástupci Ministerstva dopravy ČR s Besipem pro Plzeňský kraj,  Policie ČR územní odbor Klatovy, Městský úřad v Klatovech a Český červený kříž pobočka Klatovy.

Mladí cyklisté si vyzkoušeli teoretické znalosti pravidel silničního provozu v testech, základy poskytování první pomoci, jízdu podle pravidel silničního provozu na vyznačené komunikaci s různými křižovatkami, praktické zvládnutí techniky jízdy na kole tzv. jízdu zručnosti. V rámci disciplíny jízdy na kole byli žáci pod dohledem policistů z dopravního inspektorátu a strážníků městské policie.

Do soutěže se přihlásilo devět družstev z různých základních škol na Klatovsku. V každé soutěžní skupině byli čtyři žáci a celkem se zapojilo šest družstev do první (věk 10-12 let) a tři  do druhé (věk 12-16 let) kategorie.

Cyklistické soutěže mají za cíl přispívat ke zvýšení dopravně výchovného působení na děti i k jejich bezpečnému chování v silničním provozu a ke snižování příčin dopravních nehod. Zaměření i náplň jednotlivých soutěží jsou orientovány pro začínající cyklisty starší 10 let. Mladí cyklisté si nejen prohlubují znalosti pravidel silničního provozu, ale i správný pohyb na jízdním kole včetně techniky jízdy i poskytování první pomoci zraněné osobě.

Vítězné družstvo postupuje do krajského kola soutěže.

nprap. Dana Ladmanová

19. května 2022

Odkazy do noveho okna

Soutěž cyklista1

Soutěž cyklista1 

Detailní náhled

Soutěž cyklista2

Soutěž cyklista2 

Detailní náhled

Soutěž cyklista3

Soutěž cyklista3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem