Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Mezinárodní den proti rasismu

PLZEŇSKÝ KRAJ - Policejní preventisté tento týden hovoří s dětmi na téma, které se váže k Mezinárodnímu dni za odstranění rasové diskriminace. 

Policejní preventisté si tento týden společně s dětmi při besedách připomínají a hovoří na téma, které se váže ke dni boje proti rasismu a rasové diskriminaci, který je ustanoven již od roku 1966.  V pondělí a úterý policejní preventisté navštívili žáky základních a středních škol na území Plzeňského kraje -  Petra Jilemnického v Tachově, Střední školu živnostenskou v Plané, v Klatovech Nízkoprahový klub pro děti a mládež Chapadlo a v krajském městě  policejní preventistka s kolegyní specializující se na problematiku menšin navštívily 16. ZŠ v Plzni.  
Preventisté při přednáškách společně s dětmi hovoří na téma správné a bezpečné chování, základy právního vědomí, kyberšikana, a to vše i z hlediska rasové diskriminace. Vysvětlují pojmy rasismus, xenofobie, kdo může být obětí nezákonného jednání a jaké dopady má takové jednání na oběť. To vše jak v prostředí reálním prostředí tak i v kyberprostředí.

kpt. Bc. Hana Kroftová
21. března 2023

vytisknout  e-mailem