Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Měl vařit "perník"

PLZEŇ – Policisté odhalili další varnu, bylo zajištěno nejméně 300 gramů metamfetaminu. 

     Vrchní komisař služby kriminální policie a vyšetřování krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájil minulý týden trestní stíhání 41letého muže z Plzně pro zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
     Na základě zjištěných informací vyšlo najevo, že obviněný měl na začátku září letošního roku navštívil naše „sousedy“ v Polsku a zde nakoupit léčivo, které obsahuje prekursor sloužící k výrobě metamfetaminu. Léčivo dovezl do Plzně a zde pak z něho měl o několik dní později vyrobit pervitin. Při domovních prohlídkách bylo kromě chemických látek a nádob používaných při výrobě zajištěno nejméně 300 gramů této drogy. Ještě však bylo objeveno větší množství nezpracovaných tablet léku s prekursorem. Droga mohla skončit nejenom pro potřeby obviněného, ale i u dalších stovek až tisíců koncových uživatelů (podle množství připadajícího na jednu dávku).
     Dle trestního zákoníku hrozí pachateli uvedeného zločinu trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Jelikož soudce akceptoval návrh na jeho vzetí do vazby, bude muž čekat na soudní rozhodnutí o jeho vině a trestu „za mřížemi“.
 
por. Bc. Jana Tomková
15.9.2014

vytisknout  e-mailem