Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody

ÚHERCE - Muž věděl, že má vysloven zákaz řízení, a přesto usedl za volant. Policisté na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody muže omezili na osobní svobodě. 

     Dne 5. září 2013 byl policisty v obci Úherce na pozemní komunikaci ulice K Mexiku ve směru od obce Nýřany, zastaven 32letý řidič osobního motorového vozidla. Hlídka obvodního oddělení policie Nýřany při kontrole vozidla a řidiče v dostupných evidencích zjistila, že tento muž má rozhodnutím Okresního soudu Plzeň - sever uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel v délce trvání 30 měsíců, a to v době od 17. června 2011 do 17. prosince 2013. A dále bylo zjištěno, že tento muž má rozhodnutím Okresního soudu Plzeň - sever uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel v délce trvání 42 měsíců, a to v době od 17. prosince 2013 do 17. června 2017. Muž proto svým jednáním mařil výkon rozhodnutí orgánu veřejné moci tím, že vykonával činnost, která mu byla výše uvedeným rozhodnutím zakázaná. Z tohoto důvodu hlídka řidiči zakázala další jízdu. Policisté jednání řidiče kvalifikovali jako přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Ještě téhož dne 5. září byly policisty obvodního oddělení Nýřany v této věci zahájeny úkony trestního řízení a následně bylo dotčenému muži předáno sdělení pro podezření z výše uvedeného přečinu.
     Potom, co si muž převzal sdělení pro podezření ze spácháného přečinu, byl omezen na osobní svobodě, jelikož na něho byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody Okresním soudem Plzeň - město. Policisté muže následně eskortovali do věznice.

nstržm. Ing. Jan Koželuh
6. zaří 2013

vytisknout  e-mailem