Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kynologické cvičení s mezinárodní účastí

PLZEŇSKÝ KRAJ - Čeští policisté předávali své zkušenosti německým kolegům a horským záchranářům s postupy při pátráních akcích v terénu. 

Policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje z oddělení služební kynologie uspořádali v tomto týdnu dvoudenní kynologické cvičení s mezinárodní účastí. Tohoto cvičení se zúčastnili němečtí kolegové z Bavorské policie, kynologové z německého výcvikového střediska z Herzogau a dalšími účastníky setkání byli členové Horské služby České republiky.
Společné cvičení bylo zaměřeno na psovody se služebními psy, kteří se účastní pátracích akcí a vyhledávání pohřešovaných osob. Čeští policisté předávali své zkušenosti německým kolegům a horským záchranářům s našimi postupy při pátracích akcích v terénu za využití speciálního softwaru PÁTRAČ. Dobrým příkladem byla rozsáhlá, a nakonec i úspěšná, pátrací akce z října 2021 po pohřešované osmileté Julince, která se ztratila v lese na pomezí hranic s Německem. Do této pátrací akce bylo nasazeno několik desítek policistů jak z české, tak i z německé strany včetně Horské služby České republiky. Do budoucna by bylo přínosné při obdobných pátracích akcích sjednotit a efektivně koordinovat postup všech zapojených pátracích subjektů. Všichni zúčastnění kynologové hodnotili společné cvičení velice pozitivně a též ocenili předání praktických zkušeností z terénu.

por. Ing. Eva Červenková
19. května 2023

Odkazy do noveho okna

Společné cvičení kynologů

Společné cvičení kynologů 

Detailní náhled

Společné cvičení kynologů

Společné cvičení kynologů 

Detailní náhled

Společné cvičení kynologů

Společné cvičení kynologů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem