Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kurz KUZMA opět začal

Dne 7. září 2011 ostravští kynologové zahájili šestý běh kurzu KUZMA (kurz zodpovědného majitele městského psa).  

ukázka.jpgukázka.jpg
Mladí psovodi budou se svými čtyřnohými miláčky po dobu dvou měsíců jednou týdně docházet do policejního sportovního areálu v Ostravě Hulvákách. Zde pod bedlivým dohledem policejních kynologů a asistentů (absolventi z minulých běhů) budou svádět „boj“ se svými psi. Mnozí se do kurzu přihlásili z nejrůznějších důvodů např. pes nepřibíhá na přivolání, bojí se lidí, reaguje agresivně na jiné psy apod. V našem kurzu dostanou radu či návod, jak se psem pracovat, jak jej motivovat. Nejdůležitější při výcviku bude dodržování důslednosti. Na konci kurzu jistě budou všichni slavit vytoužený úspěch. V případě, že účastníci projeví hlubší zájem o kynologii budou nasměrování na příslušný sportovní kynologický klub.

První lekci kurzu tradičně zahájil ředitel Městského ředitelství policie Ostrava plk. Mgr. Tomáš Landsfeld, který účastníky povzbudil a popřál jim mnoho úspěchů. Nováčci byli obdarováni drobnými upomínkovými předměty. Následně se ke slovu dostali instruktoři pprap. Lukáš Šesták a kpt. Mgr. Radek Červenka. Po nezbytné teorii následovala ukázka poslušnosti služebního psa Emana, na kterou se všichni těšili. Účastníci měli také jedinečnou příležitost si prohlédnout i ostatní služební psy. V závěru kurzu budou mít také příležitost se seznámit s metodou pachové identifikace.  

Znovu připomínám, že kurz je určen pro děti a mládež ve věku od 12 do 18 let. Díky finanční podpoře Magistrátu města Ostravy je pořádán zdarma a další běh se bude konat na jaře roku 2012.

Fotogalerie zde

por. Mgr. Kateřina Špoková
PIS Ostrava
7. září 2011
 

vytisknout  e-mailem