Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po lupiči

Policisté mají k dispozici kamerové záznamy, které lupiče zachytily před a po přepadení. 

Kriminalisté mají k dispozici záznamy z bezpečnostních kamer, na kterých je zachycený lupičův příjezd a odjezd z místa čina. Z kamerových záznamů je patrné, že se jedná o vozidlo Škoda Felicia, bílé barvy. Čelní maska má výrazné žebrování černé barvy, jako je tomu u vozidel vyrobených od roku 1998. Vozidlo je vybavené střešním oknem, plechovými disky kol, ve spodní části pravých dveří chybí černý plastový lem a pod pravým světlometem je poškozená karoserie. V pravé části dveří zavazadlového prostoru je nalepený nápis s nezjištěným textem.
 
Policisté z kamerových záznamů zjistili i detailnější popis lupiče. Mělo by se jednat o mladíka ve věku mezi dvaceti až třiceti lety, který je vysoký asi 170 centimetrů. Je hubené postavy a obličej měl zakrytý barevným šátkem nebo šálou. Na očích měl sluneční brýle a na hlavě vícebarevnou sportovní čepici s kšiltem. Přes čepici měl přehozenou šedou kapuci. Oblečenou měl mikinu s velkým kulatým znakem a v přední části s nápisem „Fitness style“. Oblečený byl dále do světle hnědých nebo šedých teplákových kalhot se světlým svislým pruhem a na nohou měl černé sportovní boty s bílými prvky. Na rukou měl pak modré gumové rukavice. V ruce držel černou pistoli menších rozměrů.
 
Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po tomto mladém lupiči. Kriminalisté upozorňují, aby veřejnost podezřelého nezadržovala, lupič může být ozbrojený a nebezpečný! Jakékoliv informace vedoucí k jeho dopadení přijmou operátoři tísňové linky 158 nebo policisté na kterékoliv služebně Policie ČR.
 
Tisková zpráva k případu vydaná v den loupeže: http://www.policie.cz/clanek/prepadena-posta-v-prazskych-hrdlorezich.aspx
 
kpt. Bc. Jana Rösslerová 11. 12. 2012
Odkazy do noveho okna

Vozidlo lupiče

Vozidlo lupiče 

Detailní náhled

Vozidlo lupiče

Vozidlo lupiče 

Detailní náhled

Vozidlo lupiče

Vozidlo lupiče 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem