Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE: Přepadená pošta v pražských Hrdlořezích

Policisté pátrají po lupiči i z vrtulníku. 

Dnes krátce po čtrnácté hodině došlo na Praze 9 k loupežnému přepadení poštovní pobočky. Na místo okamžitě vyjeli policisté včetně kriminalistů výjezdové skupiny a po lupiči intenzivně pátrá i policejní vrtulník. Policisté samozřejmě v souvislosti s tímto případem požádali o spolupráci i kolegy ze Středočeského kraje.
 
Neznámý maskovaný muž měl přistoupit k poštovní přepážce a pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadoval vydání finanční hotovosti. Poštovní úřednice z obavy o svůj život lupiči vydala několik desítek tisíc korun a muž poté z místa odjel předem připraveným vozidlem. S největší pravděpodobností se jednalo o vůz značky Škoda, bílé barvy. Podle prvotních informací neutrpěla přepadená úřednice zranění, ale na místo vyjela i psycholožka, aby poskytla prvotní psychologickou pomoc.
 
Policisté pátrají po asi dvacetiletém mladíkovi, který je vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Oblečený byl do světle hnědé až šedivé sportovní mikiny s kapucí, na které byl vyobrazený potisk ve tvaru kruhu a s nezjištěným znakem, dále kalhoty s kapsami takzvaného maskáčového vzoru a na nohou měl bílo-černé sportovní boty. Na hlavě měl lupič kšiltovou čepici s šátkem, kterým se poté maskoval při přepadení.  
 
V případě dopadení hrozí mladému muži za trestný čin loupeže až desetileté vězení. Jakékoliv informace k hledanému lupiči přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně policie.
 
kpt. Bc. Jana Rösslerová 20. 9. 2012
 
Aktualizace v 16:35 hodin:
 
Podle informací kriminalistů měl lupič odjet z místa přepadení v bílém vozidle Škoda Felicia, staršího roku výroby a typu karoserie hatchback. Podařilo se jim i zjistit počáteční znaky registrační značky, jsou to: 2AD 79xx. Prosíme tak veřejnost o pomoc při pátrání po tomto vozidle. V případě, že by občané takový vůz spatřili, policisté žádají o bezprostřední kontaktování tísňové linky 158 a rozhodně varují před tím, aby se veřejnost nepokoušela tohoto muže zadržet. Lupič je totiž ozbrojený a mohl by tak být i nebezpečný.
Odkazy do noveho okna

Maskovaný lupič

Maskovaný lupič 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem