Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Den s policií

PLZEŇSKÝ KRAJ - V sobotu 21. června 2014 se uskuteční v Klatovech „Den s policií“. 

     Pro všechny zájemce o policejní práci je od 10 hodin připraven bohatý program, který zahájí vystoupení mažoretek. Následovat bude ukázka bojového umění MUSADO. Přibližně od 11 hodin je na programu ukázka služební kynologie a hipologie a nakonec program zhruba patnáct minut po dvanácté hodině ukončí policisté ze zásahové jednotky.
     Návštěvníci si zároveň budou moci prohlédnout například vozový park dopravní a pořádkové policie a speciálně upraveného vozidla odboru cizinecké policie a milovníky zvířat jistě potěší prezentace štěňat z Chovné stanice policejních psů v Domažlicích.  V laserové střelnici si zájemci budou moci vyzkoušet svou střeleckou zdatnost. V rámci přeshraniční spolupráce se vedle policistů z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje představí i zástupci Společného centra česko-německé policejní a celní spolupráce Schwandorf. Pro děti jsou připraveny soutěže. Všichni, kteří prokáží své znalosti a dovednosti, budou odměněni malým dárkem. 
      V prostoru Erbenova náměstí v Klatovech budou připraveny prezentace například kriminalistické techniky, výstroje a výzbroje pořádkové jednotky a pyrotechniků. Zájemci budou mít již tradičně možnost shlédnout sbírku zbraní či historická policejní vozidla. Mimo složky policie se dne s policií zúčastní i pracovníci BESIP týmu, Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra či Pošumavského auto moto klubu Klatovy.
      Moderování Dne s policií přislíbil redaktor Českého rozhlasu Plzeň Lukáš Milota. 
 
por. Ivana Telekešová, DiS.
27. května 2014
                                                                                                                                                                                               

 

vytisknout  e-mailem