Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Den s Policií ČR

Přijďte se seznámit s policejní prací 

     V sobotu dne 9. června 2012 se v Tachově na fotbalovém stadionu v Pobřežní ulici a jeho bezprostředním okolí bude konat preventivně prezentační akce Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje nazvaná „Den s Policií ČR“.
     Pro všechny návštěvníky této akce je připraven bohatý program, který v 10 hodin zahájí svým vystoupením mažoretky. Následně si přijdou na své zájemci o bojová umění, které jistě upoutají ukázky členů policejního klubu Musado. Zhruba v 11 hodin jsou pro milovníky zvířat připraveny ukázky ze služební hipologie a kynologie, kdy diváci mohou zhlédnout možnosti nasazení služebních koní při zákrocích v davu a služebních psů při zadržení pachatele. Zajímavá jistě bude i prezentace štěňat  Chovné stanice policejních psů v Domažlicích. Po obědě přijdou na scénu policisté zásahové jednotky s velmi akční  simulovanou záchrannou akcí, jejíž součástí bude i přílet vrtulníku letecké služby. Přibližně ve 13 hodin bude blok ukázek ukončen.
     Zájemci o policejní práci si mohou prohlédnout několik speciálně vybavených vozidel, která jsou plnohodnotnými mobilními kancelářemi vybavenými nejmodernější informační a telekomunikační technikou, jako např. vozidlo dopravní policie nebo vozidlo odboru cizinecké policie. To nejzajímavější ze své činnosti představí ve svých stáncích mimo jiné odbor cizinecké policie, pyrotechnická služba, odbor kriminalistické techniky a expertíz, školní policejní středisko a další. Návštěvníci zde také naleznou ukázky výzbroje a výstroje pořádkové jednotky a pyrotechniků.
     Pro řidiče a majitele motorových vozidel je připraven simulátor nárazu. Ten, kdo si jej vyzkouší, se jistě v autě již nikdy nezapomene připoutat. V rámci prevence zde bude rovněž zajištěna prezentace kamerového systému. Fanoušci motoristické historie ocení policejní veterány, jejichž řidiči se předvedou v dobových uniformách.
     Pro děti zde bude organizována řada soutěží, např. tradiční jízda zručnosti ve spolupráci s pracovníky BESIPu, a řada cen v podobě drobných dárků.
     Své zájemce si jistě najde i laserová střelnice, stánek Společného centra českoněmecké policejní a celní spolupráce Schwandorf nebo technika ostatních složek Integrovaného záchranného systému.
     Den s Policií ČR je pro veřejnost jedinečnou příležitostí blíže se seznámit s policejní prací, prohlédnout si z blízka policejní techniku, vybavení, výzbroj a výstroj a účastnit se mnoha soutěží s policejní tematikou. Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma.
 
por. Ing. Hana Štefflová
22. května 2012
 
 

vytisknout  e-mailem