Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

„BEZPEČNĚ U VODY 2022“

ČESKOLIPSKO – Policisté v rámci preventivní akce opětovně navštívili vodní plochy i přilehlé kempy v Máchově kraji. 

Máchovo jezero je každoročně vyhledáváno nezanedbatelným množstvím návštěvníků a rekreantů, kteří se rozhodnou strávit letní čas právě v jedné z nejnavštěvovanějších rekreačních dominant Libereckého kraje.

3Právě z oněch důvodů se policisté každoročně zapojují do celorepublikové preventivní akce s názvem „Bezpečně u vody“, jejímž předmětem je především varovat návštěvníky před možnými riziky, jež mohou být úzce spjaty nejen s pohybem na vodních plochách či v jejich těsné blízkosti, ale i v přilehlých kempech. Výjimku netvořil ani tento víkend, kdy policisté Obvodního oddělení Doksy ve spolupráci s preventisty Krajského ředitelství policie Libereckého kraje upozorňovali rekreanty především na nutnost zajištění a ochrany osobního majetku, ale zároveň i na pravidla bezpečnosti v souvislosti s pohybem ve vodě. Současně jim při osobním kontaktu předali nejen informační letáky s preventivními radami, ale i drobné dárky, které učinily radost především těm nejmenším.

Do akce policisté nasadili i svůj motorový člun, který zapojují právě v případech, kdy je třeba co nejrychleji reagovat na vzniklou událost. Tou může být právě pohřešování osob či jejich tonutí. Policisté taktéž často řeší i situace, kdy se rekreanti snaží vylézt na ostrůvek, jež tvoří součást vodní plochy. Na ten je však přístup zakázán, neboť se jedná o chráněnou krajinnou oblast. Práce těchto kolegů je však velmi různorodá, a tak není výjimkou, že řeší i případy osob, jež přecení své síly a v určitém bodu jezera zjistí, že již nemají dostatek sil ani pro pokračování v původním plaveckém záměru, ani k návratu do bodu, odkud vyplavali.

5V nejednom případě dochází k narušení veřejného pořádku ze strany neukázněných osob, jež se v souvislosti s požitím alkoholu nechovají zrovna ukázkově.

V samotných areálech pak řeší především drobné krádeže, a to nejen finanční hotovosti, ale i mobilních telefonů či jízdních kol.

V preventivních činnostech tohoto charakteru, budou policisté i nadále pokračovat během celé letní sezóny.

Více viz. tisková zpráva Policejního prezidia.


13.7.2022
nprap. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem