Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pátrání po chlapci

RYCHNOVSKO – Malý chlapec se ztratil na pěším výletu. 

V podvečerních hodinách dne 29. října proběhla pátrací akce po pohřešovaném dvouletém chlapci, který se ztratil na procházce s rodiči a přáteli na Rychnovsku nedaleko Sedloňova. Na místo okamžitě vyjeli policisté, profesionální a dobrovolní hasiči z Rychnovska a členové horské služby.

Pátrací akci řídil policejní Tým STOPA, který začal s ostatními za pomocí speciální techniky systematicky propátrávat dané území a povolán byl i policejní vrtulník. Ten zanedlouho hlásil úspěšný nález chlapce. Dítě bylo v pořádku předáno rodičům, ušlo přibližně 3,5 kilometru.

Pohřešování dítěte je vždy velmi traumatizující jak pro rodiče, tak pro ostatní zúčastněné a silné emoce se logicky přenášejí i na pátrající policisty. Čas je při pátrání vždy proti nám, čím dřív zahájíme vlastní pátrání, tím větší je však šance na úspěšné vypátrání živého a zdravého dítěte. Přitom platí pravidlo, že čím mladší dítě, tím rychleji je potřeba jeho pohřešování oznámit. Čili jakmile rodič zjistí, že postrádá své dítě a vyčerpal ze svého pohledu všechny možnosti pro jeho nalezení, měl by se co nejdříve obrátit na Policii České republiky, která je vždy připravena zahájit pátrání s maximálním nasazením sil a prostředků.“ uvedl velitel Týmu STOPA mjr. Bc. Libor Haken.

por. Mgr. Lucie Konečná
31.10.2022, 10:30hod.

vytisknout  e-mailem