Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krajská dopravně bezpečnostní akce zaměřená na motocyklisty

PLZEŇSKÝ KRAJ - Policisté kontrolovali i ostatní účastníky silničního provozu. Zkontrolovali více než dvě stě vozidel, téměř každý druhý řidič se dopustil přestupku. 

     V pondělí 12. září 2022 proběhla na silnicích Plzeňského kraje dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na chování řidičů motocyklů v silničním provozu, způsob jízdy, nesprávné předjíždění, kontrolu dodržování stanovených limitů rychlosti, kontrolu technického stavu a povinné výbavy. Kontrolováni byli i ostatní účastníci silničního provozu. Během akce policisté zkontrolovali 210 vozidel, přičemž zjistili 101 přestupek, z toho byl jeden přestupek motocyklisty.
     Mezi nejčastější přestupky včera patřilo překročení rychlosti, a to jak v obci nebo mimo obec. Nejvyšší povolenou rychlost porušilo 49 řidičů. Mezi "rekordmany" patřil jednatřicetiletý řidič osobního vozidla na Tachovsku, tomu dopravní policisté naměřili v obci Pernolec rychlost 103 kilometrů v hodině. Na Rokycansku v obci Osek naměřili policisté devětačtyřicetiletému řidiči automobilu rychlost 95 kilometrů v hodině. Všechny přestupky porušení rychlosti vyjma dvou, které byly oznámeny správnímu orgánu k projednání, policisté vyřešili na místě v příkazním řízení uložením pokut v celkové částce 23 900 korun. 
     Z dalších sledovaných přestupků evidují policisté devět případů, kdy řidiči drželi za jízdy telefon. Sedm řidičů nebylo při kontrole připoutáno bezpečnostním pásem, pět řidičů užilo k jízdě vozidlo, které nesplňovalo předepsaný technický stav, jeden řidič vyjel na dálnici bez dálniční známky. Potěšující je, že žádný z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných a psychotropních látek. 
     Ve snaze snížit počet dopravních nehod a nekázeň některých řidičů na silnicích našeho kraje budou policisté v obdobných dopravních akcích v dohledné době pokračovat. 

por. Mgr. Dagmar Brožová
13. září 2022

vytisknout  e-mailem