Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kradl doma i jinde

Nyní je již ve vazbě 

     Policejní komisař včerejšího dne zahájil trestní stíhání 28letého muže, kterého obvinil ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muž měl totiž mezi 24. a 25. prosincem letošního roku odcizit z bytu v Tachově, ve kterém bydlel se svými příbuznými, klíče od bytu a domovních dveří a dále měl vzít dvě platební karty z peněženek odložených v obývacím pokoji. Pomocí jedné karty a PIN kódu, který znal, pak uskutečnil čtyři výběry z bankomatu, kdy vybral celkovou částku ve výši 3 000 korun. Takto získané peníze použil pro svoji potřebu. Při jeho pátém pokusu o výběr byla platební karta zablokována.
     Dále měl v době mezi 22. a 26. prosincem letošního roku překonat oplocení jednoho dvoru v Tachově a následně vniknout do vozidla Mercedes. Z vozidla chtěl odcizit elektronické varhany, mixážní pult a cestovní tašku s kabeláží ke zvukové technice za více než 18 000 korun. Věci z vozidla stačil pouze vyložit na zem před vůz, neboť jej vyrušila obsluha blízké plynové kotelny. Na poškození vozidla způsobil škodu za bezmála 1 600 korun.
     Při šetření policisté zjistili, že se dotyčný uvedeného jednání dopustil již v minulosti a byl za přečin krádeže v loňském roce odsouzen.
     V tuto chvíli se již nachází ve vazbě, o které dnešního dne rozhodl soud.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
28. 12. 2012
 

vytisknout  e-mailem