Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže v zahrádkářských koloniích

Majitelé přišli o pracovní náčiní i pivo  

     Policisté přijali oznámení o několika krádežích v tachovských v zahrádkářských koloniích, ke kterým došlo mezi 23. a 25. březnem letošního roku. Dosud neznámý pachatel nejprve navštívil zahrádkářskou kolonii Na Minerálce, kde vysadil branku v oplocení jedné zahradní parcely a po překonání vchodových dveří vnikl dovnitř chatky. Z té si odnesl elektrocentrálu, elektrické ponorné čerpadlo a benzinovou motorovou pilu. Z nezajištěného přístřešku u chaty pak odcizil benzinovou sekačku na trávu. Svým jednáním tak majiteli způsobil celkovou škodu za 7 000 korun.
     V dalším případě pachatel přelezl oplocení pozemku chatky, za pomoci násilí vnikl do kůlny, ze které si odnesl světlo s pohybovým čidlem, vidle a sekyru. Pracovní náčiní ale ponechal na zahradě. Dále skrze okno vnikl do chatky, kterou prohledal, ale nic neodcizil.
     V uvedené době pachatel navštívil i zahrádkářskou kolonii v Plzeňské ulici, kde za pomoci přistaveného špalku překonal oplocení jednoho pozemku. Následně skrze okno vnikl do chaty, ze které odcizil zahradní slunečník, troje zahradní nůžky, plastový postřikovač, plastovou bednu na pivo s deseti prázdnými lahvemi a s deseti plnými lahvemi, pilku a kladivo. Dále za pomoci násilí vnikl do sklepa chaty, který prohledal, ale nic neodcizil. Celková škoda, kterou pachatel způsobil, přesáhla 2 500 korun.
     Tachovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Po neznámém pachateli či pachatelích a odcizených věcech intenzivně pátrají.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
26. 3. 2012

vytisknout  e-mailem