Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádeže kabelek

Kriminalisté hledají dvě ženy, které jsou podezřelé z krádeží na seniorech. 

Pražští kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení Rokycany a obvodního oddělení Třeboň pátrají od konce června po dvou ženách, které v obchodech kradou kabelky. Podezřelé se nejprve prochází po obchodě a vybírají si svou oběť, poté jedna hlídá a druhá ukradne kabelku.

Kriminalisté v současné době evidují čtyři skutky této dvojice, ale nemůžou vyloučit, že jich mají na svědomí daleko více a to na celém území. Policisté zajistili kamerové záběry, na kterých jsou obě ženy vidět, jak se pohybují po prodejně. Jedna z kamer natočila i samotnou krádež.

Kriminalisté celý případ v současné době prověřují pro podezření z trestného činu krádež, za což jim v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Policisté šetřením zjistili, že ženy k přesunu s největší pravděpodobností používají vozidlo značky Ford Mondeo, stříbrné barvy.

Pokud některou z žen na přiložených záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohly zdržovat, ozvěte se na linku 158.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 14.7.2020

Aktualizace - Výše uvedené osoby byly zadrženy. Děkujeme za pomoc při pátrání. Odkaz na tiskovou zprávu: Jednačtyřicet případů „hyenismu“ - Policie České republiky

vytisknout  e-mailem