Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádež věcí z vozidla

Vzal platební karty a peníze 

    V Sušici vnikl v pátek 26. listopadu letošního roku před třetí hodinou v noci pachatel na parkovišti v ulici T.G.Masaryka do neuzamčeného vozidla a odcizil dvě peněženky s finanční hotovostí, dva svazky klíčů, osobní doklady poškozeného muže a dvě platební karty peněžních ústavů. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Škoda činí 3 000 Kč.
 
Doporučení Policie ČR:
    Nezanechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky, mobilní telefony, fotoaparráty, přenosné počítače, ale ani doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky a dokumenty. I zdánlivě "bezcenná" věc může pachatele nalákat. Ke krádežím vozidel nebo věcí z automobilů dochází na různých místech.
I pří krátkodobém opuštění vozidla doporučujeme  tento řádně uzamknout např. pracovníkům firem, kteří rozvážejí různé zboží i v nočních hodinách, kdy často vykládají a nakládají přepravky s potravinami a nechávají automobil neuzmačený. 
 
nprap. Ladmanová Dana
29.11.2010
 

vytisknout  e-mailem