Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontroly řidičů

Dopravní akce na Klatovsku 

       Na teritoriu Klatovska proběhla od pátku 21.1. od 22.00 do soboty 22.1. 2011 do 2.00 hodin dopravně bezpečnostní akce k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
    Kontroly byly zaměřeny na řidiče, kteří užili před jízdou návykové látky, dále na užití bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na technický stav vozidel, na pátrání po hledaných osobách, odcizených věcech a motorových vozidlech.       
Akce se zúčastnilo celkem 20 policistů a z tohoto počtu bylo 12 posluchačů z policejní školy v Domažlicích. Zjištěno bylo 13 dopravních přestupků a uloženy blokové pokuty ve výši 3 800 Kč. Při kontrolách byli zjištěni dva řidiči pod vlivem alkoholu.
     V pátek 21. ledna 2011 ve 22.45 hodin byl hlídkou policie kontrolován v Klatovech na ulici Janovické řidič 44 letý muž z obce u Klatov, který řídil osobní vozidlo zn. VW. Podrobil se dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 1,71 a opakovanou zkouškou 1,78 promile alkoholu.
Další řidič byl kontrolován na ulici Plzeňské v 1.35 hodin. Muž ve věku 37 let z Klatovska řídil osobní automobil zn. Renault Laguna a na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce. V tomto případě alkoholtester naměřil 1,71 a opakovaně 2,04 promile alkoholu. Uvedení řidiči se podrobili lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Muži jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

nprap. Ladmanová Dana

24.1.2011

vytisknout  e-mailem