Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontroly cizinců ve firmách a jedno překvapivé zajištění

PLZEŇSKÝ KRAJ – Policisté z odboru cizinecké policie ve spolupráci se speciální pořádkovou jednotkou zkontrolovali v úterý 5. září několik firem na Domažlicku a zajistili několik cizinců, jednoho dokonce objevili ve skříni. 

Celá akce začala v dopoledních hodinách a byla zaměřena na nelegální zaměstnávání, odhalování padělaných nebo pozměněných dokladů nebo listin a na nelegální pobývání cizinců v České republice. Celkem byly zkontrolovány 4 firmy a 110 osob cizí státní příslušnosti. Z toho sedm z nich bylo zajištěno pro porušení zákona o pobytu cizinců a bylo s nimi zahájeno řízení o správním vyhoštění z území členských států EU. Za účelem realizace správního vyhoštění byli umístěni do zařízení pro zajištění cizinců. Dále policisté uložili 4 pokuty příkazem na místě za to, že při kontrole u sebe dotyční neměli žádný doklad totožnosti.

Osmé a nejzajímavější zajištění policisté provedli v místě bydliště dvou již zajištěných cizinců, kteří si tam museli vyzvednout své doklady. Muži policisty zavedli do svého obydlí, jeden ze zajištěných otevřel skříň za účelem získání svého dokladu a k překvapení všech se tam ukrýval jejich spolubydlící. Ten samozřejmě věděl, proč se skrývá, protože je taktéž na našem území neoprávněně. Konkrétně od 1.1. 2022, a tak mu bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění, na jehož základně nesmí vstoupit do států Evropské unie po dobu dalších 2 let. Opustit Českou republiku pak musí do 4. října letošního roku.

Podobné kontroly budou na území našeho kraje probíhat i nadále.

nprap. Ondřej Hodan
7. září 2023

Odkazy do noveho okna

Kontrola cizinců

Kontrola cizinců 

Detailní náhled

Kontrola cizinců

Kontrola cizinců 

Detailní náhled

Kontrola cizinců

Kontrola cizinců 

Detailní náhled

Kontrola cizinců

Kontrola cizinců 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem