Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kampaň "Lekli jste se?" na Klatovsku

Prevence krádeží věcí z vozidel 

     V rámci projektu „Rok zabezpečení vozidel“ policisté v Klatovech na parkovišti u obchodního centra „Škodovka“ ve čtvrtek 18. srpna 2011 v dopoledních hodinách upozorňovali řidiče na rizika krádeží věcí z vozidel. Na parkovištích u obchodních domů dochází velmi často ke vloupání do vozidel a krádeží různých věcí.
Na této kampani se podílí POLICIE ČR a partner společnost CONSTRUCT CZECH a.s..
    Při akci policisté umístili na sklo samolepku s motivem rozbitého skla s tištěným názvem kampaně „Lekli jste se?“. Již samotná přítomnost policistů na parkovišti vylekala některé majitele. Když policisté přicházeli k řidiči vozidla a upozornili na probíhající akci, někteří se domnívali, že spáchali přestupek.
Policisté však vysvětlili, jak je důležité nezanechávat ve vozidlech na viditelných místech žádné předměty, o které by se mohli zajímat pachatelé. Vždyť po návratu k vozidlu na parkovišti okradený majitel ve většině případech vidí nejdříve rozbité sklo. Všichni oslovení majitelé vozidel poděkovali za předané preventivní rady.  
     Oslovení řidiči i spolujezdci o preventivní kampani byli informováni prostřednictvím médií a byli potěšeni, že takto je policisté osobně poučili.
 
 
Lekli jste se? č.1
 
 
 

nprap.Ladmanová Dana

18.8.2011

vytisknout  e-mailem