Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Jezdíme s úsměvem

Na Rokycansku je skóre 10:2 

ukázka radaruukázka radaru

Na úterní dopoledne připravili policisté ve spolupráci s Českou pojišťovnou a.s. pro děti holoubkovské základní školy zajímavý projekt s názvem "Jezdíme s úsměvem".  Žáci ze čtvrté a páté třídy se zúčastnily dopravně preventivní akce, jejíž hlavním cílem je ovlivnění chování řidičů na komunikacích v obci. Vedlejším záměrem je pak i osvojení si správných pravidel chování na silnici u samotných dětí.  Dopravní policisté nejdříve  seznámili děti s technickými prostředky, které při měření rychlosti vozidel a při své činnosti využívají  a diskutovali na téma dopravní výchovy. Děti ukázaly, že  pravidla silničního provozu jim nejsou cizí.  Záludné otázky  z oblasti jízdy na kole, povinností chodců, či základních pravidel silničního provozu  bravurně zvládly. Skoro jednohlasně pak všech šestnáct dětí  vykřiklo na otázku, co si nesmíme  zapomenout vzít, když jedeme na kole : "Helmu".

předání usměvavého autíčkapředání usměvavého autíčka

Pak už vytvořily "oranžové" stanoviště. Partner policie, Česká pojišťovna a.s., totiž vybavil děti z důvodu jejich bezpečnosti u silnice vestami v reflexních barvách.  Na stanovišti pak děti předávaly řidičům vlastnoručně vybarvená usměvavá, nebo zamračená autíčka podle toho, zda u jejich školy řidiči překročili stanovený limit rychlosti jízdy. Během hodiny odměnily v deseti případech řidiče, kteří jeli dle pravidel,  usměvavým autíčkem.  Petra, jedna z přítomných žákyň, předala  krásně vybarvené usměvavé  autíčko s poděkováním : "Děkujeme pane řidiči, že u nás v Holoubkově jezdíte kolem školy bezpečně a dodržujete pravidla." Dvěma řidičům bylo předáno zamračené autíčko. Ti  byli dětmi za svoji  jízdu, kdy v blízkosti jejich školy překročili rychlost, poučeni o nebezpečnosti jejich chování a požádáni, aby se tak příště již nechovali.

Dnes děti policisty přesvědčily, že základní pravidla silničního provozu znají. I proto  byli  poučeni důležitým faktem, že  pravidla je nejenom důležité znát, ale zároveň je i dodržovat. 

 

vytisknout  e-mailem