Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hradečtí policisté a prevence v dopravě

KRÁLOVÉHRADECKO - Spolujezdci, cyklisté i chodci dostávají reflexními prvky 

Královéhradečtí policisté se zapojili do celorepublikových preventivních kampaní, které se změřují na dobrou viditelnost všech účastníků silničního provozu. V rámci těchto preventivních akcí rozdávají policisté a policistky při kontrolách zájemcům reflexní prvky a předávají jim cenné rady na téma dobré viditelnosti.

Při kampani s názvem „Vidíme se?“, určené nemotorizovaným účastníkům silničního provozu, tedy chodcům a cyklistům, rozdali naši policisté na okrese Hradec Králové v rámci prevence celkem jeden tisíc kusů reflexních pásek s logem BESIP.

Další kampaň, která v současné době probíhá na královéhradeckých silnicích, se zaměřuje na zvyšování viditelnosti motoristů. Předmětem policejních dopravních preventivních kontrol je informování řidičů o povinnosti používání reflexních vest, které jsou ze zákona povinnou výbavou ve vozidlech. Policisté v rámci této akce rozdají zájemcům celkem dvě stě kusů reflexních vest. Kampaň si mimo jiné klade za cíl upozornit osádku vozidla na bezpečné chování a dovybavit vozidla reflexními vestami pro spolujezdce, aby i oni byli v případě nouzového stání a při pohybu kolem odstaveného vozidla dobře viditelní pro ostatní.

Motoristé se tak dnes odpoledne mohli například setkat s policejní hlídkou v Pardubické ulici, v Hradci Králové - Kuklenách (viz. foto).

Více o kampaních naleznete také zde: "Reflexní prvky spolujezdcům, cyklistům a chodcům - preventivní kampaně"

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 15. 12. 2015 v 15:10

vytisknout  e-mailem