Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zajímavosti - archiv

 

18. listopadu 2009
Krádež pískovcové skruže
Během posledních několika dnů vnikl dosud neznámý pachatel na zahradu jednoho z rodinných domů v Podhorním Újezdu, kde převrátil dřevěný rumpál studny, který tím poškodil. Následně ze studny rozbral, a poté odcizil pískovcovou skruž složenou z osmi částí. Lup odtáhl k místnímu obchodu, kde část ponechal a zbytek odvezl. Poškozením rumpálu a krádeží skruže způsobil majiteli škodu za 100 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
13. listopadu 2009
Krádež slunečníků
Neskutečně drze si počínal ve čtvrtek 12. listopadu dosud neznámý pachatel, který v odpoledních hodinách vnikl na volně přístupnou zahrádku v obci Dachovy, kde následně odcizil dva slunečníky. Nutno podotknout, že se při krádeži pěkně zapotil, neboť každý ze slunečníků vážil přes 20 kilogramů a rovněž jejich rozměry nebyly zanedbatelné. Výška 3 metry a rozpětí plachty 4x4 metry. Oba byly z nepromokavé tkaniny, v kombinaci barev žlutá a bílá, představující pivo s pěnou a nápisem Platan. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 8 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
9. listopadu 2009
Krádež vozidla
Vlastním očím nemohl uvěřit v neděli ráno majitel   motorového vozidla Volkswagen Transporter červené barvy, se kterým parkoval v Hořicích v ulici Prokopa Velikého. Místo auta, totiž našel pouze prázné parkovací místo. Vozidlo i s nářadím, které se nacházelo uvnitř, mu odcizil během noci dosud neznámý pachatel. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na částku nejméně 120 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté.
nprap. Hana Klečalová
7. listopadu 2009
Kontrola mysliveckého honu
K podzimu patří bezpodmínečně myslivecké hony. Jeden z prvních se v letošním roce  konal v sobotu 7. listopadu v Cerekvici nad Bystřicí. Myslivci místního sdružení Duhoraz se sešli v 07.00 hod. ráno v restauraci na návsi. Nebyli však sami. Přijeli  i jičínští  policisté z inspektorátu pro zbraně, střelivo, výbušniny a drogy, kteří před jeho zahájením provedli u všech přítomných kontrolu  zbrojních  průkazů, technického stavu  zbraní, loveckých lístků  a povinného  pojištění. Šest náhodně vybraných nimrodů se navíc podrobilo i orientační dechové zkoušce na alkohol. Vše bylo v naprostém pořádku, a tak nic nebránilo v jeho zahájení.  Slova se nejdříve ujal hospodář, který myslivce přivítal a následně  seznámil s plánem honu. Po nezbytném "Lovu zdar" se vydalo čtrnáct myslivců a sedm loveckých psů, bez kterých se žádný hon neobejde,  na první leč. Lovili pouze drobnou zvěř, a to bažanty, kachny a zajíce.
I když policisté  žádné závady nezjistili, přesto budou i nadále  v obdobných akcích  pokračovat. fotogalerie
nprap. Hana Klečalová
2. listopadu 2009
Krádež peněz
Během posledních několika dnů vnikl dosud neznámý pachatel do budovy sociálního zařízení v Hořicích. Zde se následně dostal do jednoho z pokojů, kde si nalezeným klíčem odemkl zásuvku nočního stolku. Poté, co z ní odcizil téměř dvacet tisíc korun, ji opět uzamkl a objekt opustil. Případ šetří hořičtí policisté jako trestný čin krádeže.  

Poškození výlohy
Dosud neznámý vandal úřadoval v noci z pátku na sobotu 31. října v Hořicích v Husově ulici, kde u jedné z prodejen poškodil skleněnou výplň výlohy. Po jeho „zásahu“ zůstaly po celé ploše skla praskliny. Tímto jednáním způsobil škodu ve výši nejméně 10 tisíc korun. Hořičtí policisté případ šetří jako trestný čin poškozování cizí věci, za což pachateli hrozí trest odnětí až na jeden rok.
nprap. Hana Klečalová 
27. října 2009
Cizinec se vydával za svého bratra
Miletín je nejen městem s bohatou historií, ale i místem, kde se odehrál náš dnešní případ. Vše začalo v noci z 23. na 24. července, kdy se vloupal neznámý pachatel do jedné z místních restaurací. Z jídelny, skladu a kuchyně odcizil maso, sádlo, škvarky, párky, bochník chleba a další potraviny v celkové hodnotě téměř 6 tisíc korun. O týden později došlo k dalšímu vloupání. Tentokrát se pachatel zaměřil na rodinné domky. Během jediného dne tak „navštívil“ pět domácností. Jako první přišel na řadu dům v Barákově ulici, kde odcizil potraviny, alkohol, oblečení, kosmetiku, fotoaparát, peníze a další věci. Celý lup v hodnotě 8 tisíc korun si odnesl ve školním batohu, který našel v jednom z pokojů. Následně se vydal k sousedům, kde pouze škodil. U obývacího pokoje rozbil dvě skleněné výplně balkónových dveří, poškodil žaluzie a rozbil vázu. Majitel vyčíslil   škodu na téměř 6 tisíc korun. Dále se vloupal do rodinného domku   v ulici Jiřího z Poděbrad, kde v  pokoji odcizil mobilní telefon a z  peněženky hotovost v  cizí měně. Při odchodu ale udělal velkou chybu. Na chodbě totiž zapomněl batoh s nakradenými věcmi z domu v Barákově ulici. Z místa nakonec odjel na jízdním kole, které stálo opřené před domem. Ne však daleko. O několik ulic dál ho zastavila policejní hlídka. Policistům se zdálo jeho chování podezřelé a navíc nebyl schopen vysvětlit původ kola, proto jej zadrželi a následně předvedli na služebnu. V té době ještě netušili, že mají před sebou zloděje a podvodníka v jedné osobě.
Až na základě provedeného šetření zjistili, že se jedná o dvaačtyřicetiletého muže, který se po celou dobu vydával za svého mladšího bratra. Vzhledem k tomu, že se jednalo o cizince, nebylo právě jednoduché zjistit jeho pravou identitu. Za svého bratra vydával údajně proto, že měl strach z mafie, která ho již několik měsíců dle jeho tvrzení pronásleduje. Teď už se jí ale bát nemusí, neboť je v naprostém bezpečí. Jeho současným domovem je vazební věznice v Hradci Králové, kam ho poslal za vloupání do celkem  sedmi rodinných domů a jedné restaurace soudce Okresního soudu v Jičíně. Škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla vyčíslena na téměř 64 tisíc korun.
Policisté se rovněž zabývali otázkou, jak se do Miletína dostal. Od dubna zde pracoval jako dělník u jedné z firem. I když mu práce po dvou měsících   skončila, on přesto zůstal a dělal různé „melouchy“. Peníze, které si vydělal, hned utratil. A protože přišel i o místo na ubytovně, začal přespávat u svých známých a kamarádů. Nakonec skončil v  místním seníku. Jak sám uvedl, ke krádežím ho dohnal i hlad. I když svého jednání velmi litoval a slíbil, že poškozeným škodu uhradí, přesto mu za trestný čin krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Vloupání do školy
Během uplynulého víkendu se vloupal dosud neznámý pachatel do budovy jedné ze základních škol v Hořicích. V přízemí, kam se dostal nezajištěným oknem, prošel šatny, sprchy a kabinet, kde následně odcizil dvě pánské šedé košile. Celková škoda byla vyčíslena na 1.400 korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté. 

Rozbitá výloha
Neznámý vandal úřadoval během uplynulého víkendu v Hořicích. Terčem jeho útoku se stal jeden z obchodů na náměstí, u kterého nezjištěným předmětem poškodil výlohu z dvojitého vakuovaného skla. Po jeho odchodu zůstal ve vnější tabuli otvor a dále „pavouk“ po celé šíři výlohy. Svým jednáním způsobil škodu ve výši nejméně 9 tisíc korun. Případ šetří policisté Obvodního oddělení v Hořicích.
nprap. Hana Klečalová

 

22. října 2009
Beseda se školáky první a druhé třídy Základní školy v Ostroměři více .....
20. října 2009                                                                                                                                               

Krádež peněženky
O tom, že opatrnosti není nikdy dost se přesvědčila v  pondělí 19. října v dopoledních hodinách jedna ze zákaznic   v Hořicích. V prodejně se spotřebním zbožím si totiž odložila na prodejní pult svoji kabelku, a poté se věnovala vystavenému zboží. Její nepozornosti zřejmě využil dosud neznámý pachatel, který jí v nestřeženém okamžiku kabelku odcizil. V té měla mobilní telefon Alcatel a dále peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a lístkem s   poznačeným PIN kódem. Majitelka vyčíslila celkovou škodu na částku 1.300 korun. 
nprap. Hana Klečalová

12. října 2009
Vloupání do chalupy
Do jedné z rekreačních chalup v obci Lískovice se vloupal během posledních dvou týdnů dosud neznámý pachatel. Celý objekt nejdříve řádně prohledal, a poté z jednotlivých místností a různých koutů odcizil travní sekačku, křovinořez, elekrickou busku, dvě horkovzdušné pistole, dalekohled, radiobudík Topcon, stříbrné příbory a ze zahrady si navíc odvezl přes 300 kilogramů různého železa. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku 36 tisíc korun. Kdo má krádež na svědomí, teď vyšetřují policisté Obvodního oddělení v Hořicích.                                                                             
nprap. Hana Klečalová
 24. září 2009

Taktické cvičení složek IZS -více 

Dopravní nehoda
Ve středu 23. září jel v odpoledních hodinách jednatřicetiletý řidič nákladním vozidlem Mercedes ve směru od Lukace na Lázně Bělohrad. V levotočivé zatáčce se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla, kdy nejdříve    narazil do dopravní značky a poté do železného zábradlí mostu. Následně s vozidlem havaroval vpravo mimo komunikaci, kde se převrátil na bok. Ke zranění osob nedošlo, alkohol u řidiče byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda byla vyčíslena na 45 tisíc korun.

Krádež peněženky
Neskutečně drze si počínal v  úterý 22. září v dopoledních hodinách dosud neznámý pachatel, který si v jednom z obchodních domů v Hořicích vyhlédl zákazníka. Tomu pak v  nestřeženém okamžiku odcizil ze zadní kapsy kalhot peněženku, ve které měl kromě finanční hotovosti i osobní doklady a platební kartu s vyznačeným PIN kódem. Nutno podotknout, že ho tato neopatrnost stála další peníze. Pachatel mu totiž vzápětí pomocí karty odčerpal z účtu několika tisícovou hotovost. Celková škoda byla vyčíslena na 18 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová

15. září 2009

Vloupání do klubu
Do jednoho z hudebních klubů v Hořicích se vloupal během dopoledních hodin v neděli 13. září dosud neznámý pachatel. Uvnitř poté z baru odcizil peníze, alkohol různých značek a několik plechovek energetického nápoje. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 25 tisíc korun.  

Krádež tašky
O svoji tašku přišla během pátku 11. září pracovnice jedné z firem v Dobré Vodě. Dosud neznámý pachatel nepozorovaně vnikl do volně přístupné kanceláře, ze které následně odcizil koženkovou nákupní tašku. V té se mimo jiné nacházela peněženka s finanční hotovostí, platební kartou a dalšími písemnostmi. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 2 tisíce korun.

Poškození výlohy
Dosud neznámý vandal úřadoval v časných ranních hodinách v sobotu 12. září v Hořicích na náměstí. Terčem jeho útoku se v tomto případě stala výloha jednoho z obchodů, do které několikrát udeřil. Výsledkem jeho řádění byla rozbitá skleněná výplň a    poškozený dřevěný rám. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku téměř 10 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová

27. srpna 2009

Vloupání do novinového boxu
Během noci z pondělí na úterý 26. srpna se vloupal dosud neznámý pachatel v Hořicích do novinového boxu umístěného u jedné z prodejen v Husově ulici. Uvnitř následně odcizil různé časopisy, noviny a 15 kusů DVD. Celková škoda byla vyčíslena na více než 3 tisíce korun. 

Krádež přívěsného vozíku
Staré Smrkovice navštívil v noci z pondělí na úterý 26. srpna dosud neznámý zloděj, který u jednoho z obytných domů odcizil přívěsný vozík. V tomto případě měl práci velmi   usnadněnou, neboť vozík nebyl nijak zajištěný proti krádeži. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na částku 12 tisíc korun.

Krádež pískovcového kamene
Během posledních několika týdnů vnikl dosud neznámý pachatel na neoplocenou zahradu v Hořicích za vrchem Gothard, kde následně odcizil 5 m3 stavebního pískovcového kamene. Jednalo se o opracované bloky různých rozměrů, které pocházely ze zbouraného starého domu. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku 15 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová

24. srpna 2009

Boxy na noviny lákají zloděje
Boxy na ukládání novin a časopisů umístěné u prodejen v Hořicích přilákaly v noci ze čtvrtka na pátek 21. srpna dosud neznámého pachatele. Jako první přišel na řadu box v ulici Žižkova, ze kterého odcizil časopiy a DVD. Následně na to se vloupal do boxu v ulici A.Jilemnického, ze kterého odcizil pouze časopisy. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 4 tisíce korun.
nprap. Hana Klečalová

20. července 2009
Krádež jízdního kola
V neděli 19. července vnikl během odpoledních hodin dosud neznámý pachatel do kolárny jednoho z domů v Hořicích v  Havlíčkově ulici. Uvnitř následně překonal lankový zámek zajišťující horské jízdní kolo Merida Matts červeno-černé barvy a toto následně odcizil. Majitelka vyčíslila celkovou škodu na částku nejméně 5 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová 
 
14. července 2009
Krádež sekačky
Během noci z neděle na pondělí 13. července vnikl dosud neznámý pachatel do sklepních prostor jednoho z bytových domů v Hořicích v Přemyslově ulici. Zde se následně  vloupal do společné místnosti, ze které odcizil travní  sekačku v hodnotě nejméně 3 tisíce korun.
nprap. Hana Klečalová
10. července 2009
Vloupání do vozidla
Během noci ze středy na čtvrtek 9. července se vloupal dosud neznámý pachatel v Cerekvici nad Bystřicí do osobního motorového vozidla Nissan Vanette, které bylo zaparkované před jedním z domů. Uvnitř následně odcizil osobní doklady a platební kartu majitele vozidla. Celková škoda byla vyčíslena na 4 tisíce korun. 
nprap. Hana Klečalová
22. června 2009
Krádež motocyklu
Během posledních několika měsíců vnikl dosud neznámý pachatel do jednoho z domů v  Sobčicích, kde následně odcizil motocykl Husqvarna 125 Enduro, bílo modro žluté barvy, motocykl Beta 260 Trial, stříbrné barvy, skútr Piaggio Sgera 50, zelené barvy, vidokameru Sony a dále čtyři papírové krabice s různými písemnostmi. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 64 tisíc kroun. Kdo má krádež na svědomí, teď vyšetřují policisté Obvodního oddělení v Hořicích.
 
Krádež nafty
V noci ze čtvrtka na pátek 19. června úřadoval v Chomuticích a v Podhorním Újezdu dosud neznámý pachatel. V obou případech měl zájem pouze o motorovou naftu, kterou odcizil z odstaveného kamionu Man a dále ze šesti zaparkovaných traktorům. Celkově si tak přišel na jeden tisíc litrů nafty v hodnotě 26 tisíc korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté.  
nprap. Hana Klečalová
27. května 2009
Krádež nafty
Během noci z pondělí na úterý 26. května vnikl dosud neznámý pachatel v Hořicích na oplocený pozemek, kde následně u zaparkovaného nákladního vozidla Scania odstranil víčko nádrže, ze které poté odčerpal nejméně 300 litrů motorové nafty. Z dalších zaparkovaných vozidel Seat Cordoba a Škoda Octavia odmontoval všechna čtyři kola s litými hliníkovými ráfky. Celková škoda byla vyčíslena na 23 tisíc korun. Kdo má krádež na svědomí, teď vyšetřují hořičtí policisté.
nprap. Hana Klečalová

 

27. dubna 2009
Jízda bez řidičského oprávnění
V neděli 26. dubna kontrolovala několik minut po půlnoci policejní hlídka v obci Skála osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které řídil osmnáctiletý mladík o okresu Náchod. Během kontroly policisté zjistili, že řidič není na nikdy nebyl vlastníkem řidičského oprávnění a navíc si vzal auto bez vědomí jeho majitele.   Mladý řidič se k tomu všemu ještě podrobil testu na omamné s psychotropní látky, který byl pozitivní. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a neoprávněné užívání cizí věci.
nprap. Hana Klečalová 

 

14. dubna 2009

Krádež jízdního kola
V neděli 12. dubna vnikl v dopoledních hodinách dosud neznámý pachatel na dvůr rodinného domu v Dobré Vodě, kde následně odcizil neuzamčené pánské jízdní horského kolo Cairo stříbrné barvy, které bylo opřené o zeď domu. Na místě po něm zůstalo jiné pánské jízdní kolo Tourist Engine, modré barvy. Majitel vyčíslil hodnotu svého kola na částku nejméně 1.200 korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté.

Vloupání do dílen
Během noci z pátku na sobotu 11. dubna se vloupal v Třebnouševsi dosud neznámý pachatel do jedné z  firem. V objektu následně vnikl do několika dílen, ze kterých postupně odcizil volně položený měřák napětí autobaterií, elektrickou  svářečku, elektrickou vrtačku Narex, sadu ráčnových klíčů Tona a další věci. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 60 tisíc korun. Případ šetří policisté Obvodního oddělení v Hořicích.
 
Krádež crossového kola
Během posledního týdne vnikl dosud neznámý pachatel v Hořicích v Husově ulici do suterénu obytného domu, kde se následně vloupal do společné místnosti. Zde pak odcizil neuzamčené dámské crossové kolo Dominator Chicago, červeno stříbrné metalické barvy v hodnotě nejméně 7 tisíc korun. Kdo má krádež na svědomí, teď vyšetřují hořičtí policisté.
  
Řidič si udělal výlet do Prahy
V pondělí 13. dubna kontrolovala v dopoledních hodinách policejní hlídka na parkovišti v Milovicích osobní motorové vozidlo Škoda Favorit, které řídil osmatřicetiletý muž z okresu Jičín. Během kontroly policisté zjistili, že se jedná o vozidlo, po kterém je vyhlášeno  celostátní pátrání. Následně na to se od řidiče dozvěděli, že si uvedeného auta všiml v sobotu 11. dubna v Hořicích, kde stálo odemčené s klíčky v zapalování na parkovišti. Po tomto zjištění do něj nasedl a odjel do Prahy. Přitom mu vůbec nevadilo, že má do konce roku 2009 vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a neoprávněné užívání cizí věci.
 
Nenapravitelný řidič
V neděli 12. dubna kontrolovala před půlnocí policejní hlídka v Ostroměři osobní motorové vozidlo Ford Escort, které řidil sedmadvacetiletý muž z okresu Hradec Králové. Během kontroly policisté zjistili, že má řidič rozhodnutím Okresního soudu v Hradci Králové uložen do roku 2010 zákaz řízení motorových vozidel. A tak si ještě téhož dne vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
nprap. Hana Klečalová

 

2. dubna 2009
Za krádeže muži hrozí až dva roky vězení
V těchto dnech bylo policejním komisařem zahájeno trestní stíhání proti osmatřicetiletému muži z okresu Jičín  pro trestný čin krádeže a porušování domovní svobody. Muži je kladeno za vinu, že v neděli 15. března vnikl do bytového domu v Hořicích v Husově ulici, kde se vloupal do tří sklepních kójí. Uvnitř měl následně odcizit věci v celkové hodnotě téměř 8 tisíc korun. Následující den měl vniknout do zajištěného osobního vozidla Škoda Favorit, které bylo zaparkované v Hořicích v Janáčkově ulici, ze kterého odcizil autorádio. Při krádeži byl zadržen místními občany. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.   
 
Krádež jízdního kola
Během noci z úterý na středu 1.dubna vnikl dosud neznámý pachatel do areálu jedné z firem v Hořicích v Janákově ulici, kde následně odcizil ze stojanu na jízdní kola horské jízdní kolo Scott, stříbrné barvy, které bylo zajištěné lankovým zámkem. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na částku nejméně 50 tisíc korun. Kdo má krádež na svědomí teď vyšetřují policisté Obvodního oddělení v Hořicích.
nprap. Hana Klečalová

 

1. dubna 2009
Krádež věcí z kůlny
Od soboty 28. března do úterý 31. března vnikl dosud neznámý pachatel v Domoslavicích na neoplocený pozemek u jedné z rekreačních chalup, kde se následně vloupal do kůlny se zahradním nářadím. Uvnitř vše nejdříve řádně prohledal a poté odcizil kalové čerpadlo a příslušenství na Teru. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 7 tisíc korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté. 
 
Podvodník nebo obchodník
Při čtení tohoto příspěvku by měli zbystřit ti, kteří se chystají na některou z předváděcích akcí. Jedné z nich, která se konala na konci loňského roku v Ostroměři, se zúčastnila i osmdesátiletá žena z hořicka. Při předvádění elektroniky se jí velmi zalíbil vysavač v hodnotě téměř 12 tisíc korun. Jeho výbavou byla natolik okouzklená, že neodolala a hned si ho zakoupila. O pět dní později si ovšem koupi rozmyslela a vysavač vrátila zpět prodejci s tím, že jí poštou vrátí finanční hotovost, za kterou výrobek koupila. Do dnešního dne ji však žádné peníze nezaslal a ani s ní nekomunikuje. Případ šetří policisté Obvodního oddělení v Hořicích jako podezření z trestného činu podvodu.
nprap. Hana Klečalová
30. března  2009
Opilý řidič skončil v plechové garáži
V pátek 27. března jel v pozdních nočních hodinách šestadvacetiletý řidič osobním vozidlem Škoda 135 Forman ve směru od Jaroměře na Miletín. V Rohoznici nezvládl zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy a po předchozím požití alkoholu výjezd z pravotočivé zatáčky, dostal smyk a následně narazil vlevo mimo komunikaci do plechové garáže. Řidič se na místě podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která u něj prokázala 1,42 promile alkoholu. Ke zranění osob nedošlo a celková škoda byla vyčíslen na 3 tisíce korun. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz.

Vloupání do prodejny
Do prodejny s motocyklovými potřebami v Ostroměři se vloupal v pátek 27. března dvě hodiny po půlnoci    dosud neznámý pachatel. Cestu dovnitř zvolil přes výlohu, u které nejdřív rozbil skleněnou výplň. Řinčení skla však probudilo muže ze sousedství, který následně vše oznámil na policii. I když hlídka hned vyjela na místo, přesto už byl pachatel i s lupem pryč. Během velmi krátké doby se mu podařilo odcizit 32 motocyklových kalhot, 2 motocyklové kombinézy a 87 motocyklových   bund různých velikostí. Navíc uvnitř ještě poškodil dva věšáky na oděvy. Majitel   vyčíslil celkovou škodu na částku téměř půl milionu korun. Kdo má krádež na svědomí teď vyšetřují hořičtí policisté. 
 
Krádež železného šrotu
Během posledního týdne se vloupal dosud neznámý pachatel do plechové garáže v Cerekvici nad Bystřicí. Uvnitř následně odcizil 1.500 kilogramů železného šrotu.   Majitel vyčíslil škodu na částku téměř 4 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
27. března 2009
Krádež plastových trubek
Odpadní trubky uložené na paletě u silnice v obci Rohoznice přilákaly v noci ze středy na čtvrtek 26. března dosud neznámý pachatel. Ten pod rouškou tmy zde odcizil pět šestimetrových plastových odpadních trubek o průměru 30 centimetrů. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 26 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
24. března 2009
Vloupání do šatních skříněk
Do dvou šatních skříněk v budově sportovního areálu v Hořicích se vloupal v pondělí 23. března v odpoledních hodinách dosud neznámý pachatel. V první z nich odcizil mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a dalšími písemnostmi. Ve druhé pak našel  peněženku, ze které odcizil 200 korun. Majitelé vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 6 tisíc korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté.
 
Opilý cizinec řídil vozidlo
V neděli 22. března kontrolovala v odpoledních hodinách policejní hlídka v Ostroměři osobní motorové vozidlo Daewoo Racer, které řídil třiačtyřicetiletý cizinec. Ten nejenže nevlastní příslušné řidičské oprávnění, ale navíc se před jízdou patřičně posilnil alkoholu. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0.6 promile alkoholu. Z tohoto důvodu si ještě téhož dne vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
nprap. Hana Klečalová
23. března 2009

Vloupání do chalupy
Během posledních třech měsíců se vloupal dosud neznámý pachatel do jedné z rekreačních chalup v obci Polšť. Dovnitř se dostal oknem, které nejdříve rozbil a poté již měl volný pohyb po celém objektu. V domě vše řádně prohledal a nakonec v jedné z místností v  podkroví odcizil sádrový reliéf představující svatého Huberta v hodnotě 100 korun. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 1 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté.

Vloupání do sklepních kójí
Do tří sklepních kójí v jednom z bytových domů v Hořicích v Husově ulici se vloupal během posledního týdne dosud neznámý pachatel. V první z nich odcizil kolečkové brusle K2, sekeru Fiskars a elektrickou vrtačku Bosh. Ze druhé si pak odnesl lyže Sulov, bílé barvy a z poslední, třetí kóje odcizil plastovou montážní bednu s nářadím a dalšími věcmi. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na částku nejméně 8 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová

17. března 2009
Krádež vozidla
Pouhá půl hodinka stačila v pondělí 16. března dosud neznámému pachateli k tomu, aby se v Hořicích zmocnil osobního motorového vozidla Fiat Uno černé barvy. To bylo zaparkované v neuzamčené garáži u domu, kdy jeho majitel navíc ponechal ve spínací skříňce zasunutý klíč. Pak už bylo velmi jednoduché do vozidla   nasednou, nastartovat a odjet neznámo kam. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 40 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
 
11. března 2009
Jak vznikají fámy v Hořicích
Dne 10. března 2009 proběhla mezi občany Hořic zaručenná zpráva, že v pondělí 9. března ve večerních hodinách došlo ve Smetanových sadech v Hořicích k přepadení starší ženy. Na místě měl zasahovat lékař a přepadenou ženu odvést na další ošetření. Policisté na základě těchto informací provedli šetření v místní nemocnici. Zde zjištili, že žádná starší paní nebyla v této souvislosti ošetřema a na místě nezasahoval žádný lékař. Chtěl bych upozornit občany bydlící v blízkosti Smetanových sadů, že k žádnému přepadení  nedošlo.
npor. Bc. Vladimír Medo
4. března 2009
Uzavření koordinační dohody mezi Policií ČR a městem Hořice
Dne 3. března 2009 byla na Městském úřadě v Hořicích uzavřena písemná koordinační dohoda mezi Policií ČR, Obvodním oddělení PČR Hořice a městem Hořice. Za policii dohodu uzavřel vedoucí oddělení npor. Bc. Vladimír Medo a za město Hořice starosta Ivan Doležal. Dále podpisu dohody byl přítomen velitel Městské policie Stanislav Nosek. Koordinační dohoda se týká vzájemné spolupráce při zabezpečování místních záležitostí  a veřejného pořádku.
npor. Bc. Vladimír Medo
25. února 2009
Zadržení pachatele při krádeži benzínu v obci Rašín
Hlídka policistů Obvodního oddělení PČR Hořice během noční objížďky si u obce Rašín všimla odstaveného vozidla Š 120. V obci poté provedla kontrolu parkujících vozidel. U zde zaparkovaného vozidla policisté našli prázdné nádoby na benzín. Podle stop v okolí vozidla zde policisté našli schovaného muže. Tento se přiznal ke krádeži benzínu. Mimo tuto krádež policisté zjistili, že muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a nevlastní řidičské oprávnění. V listopadu 2008 byl muž, který zde nemá trvalé bydliště a zde pouze projížděl odsouzen k nepodmíněnému trestu a dne 25.2.2009  byl dodán do výkonu trestu.
npor. Bc. Vladimír Medo
20. února 2009

Krádež alkoholu v prodejně Penny Market v Hořicích
Již asi ekonomická krize dopadla na ženu, která přijela do jednoho z obchodních domů v Hořicích nakupovat. Do batohu si naskládala patnáct lahví rumu. Při jejím počínání ji zadržely pracovnice marketu. Hodnota zboží přesáhla částku 1 600 korun. Odcizený alkohol byl vrácen zpět do obchodu. Povedená zákaznice dostala od policistů blokovou pokutu ve výši tisíc korun. Část zboží si chtěla ponechat pro svoji potřebu. Ostatní lahve by dále prodala.

Jízda bez řidičského oprávnění a v době zákazu řízení je trestným činem
O tom, že řízení osobního motorového vozidla bez řidičského oprávnění a v době zákazu řízení motorových vozidel je trestným činem se přesvědčil mladý řidič v Hořicích. Dne 19. února 2009 řídil osobní motorové vozidlo v ulici Československé armády. Zde byl kontrolován policisty obvodního oddělení.  Hlídka zjistila,  že výtečník nevlastní řidičské oprávnění a dále  měl již vysloven zákaz řízení do roku 2010. Na služebně bylo mladíkovi sděleno podezření ze dvou trestných činů. Věc je zpracovávána ve zkráceném přípravném řízení a  hrozí mu až jeden rok odnětí svobody,  nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Vladimír Medo

17. února 2009
Požívání alkoholu řidiči před jízdou
V nočních hodinách ze soboty na neděli  15. února se konala  v rámci Obvodního oddělení v  Hořicích  dopravní akce se zaměřením na požívání alkoholu u  řidičů před jízdou motorovými vozidly. Nutno podotknout, že ani u jednoho ze  zkontrolovaných  řidičů policisté nezjistili alkohol v dechu.  Při prováděných kontrolách se policisté zaměřili i na technický stav vozidel a platnost a úplnost dokladů  k řízení motorových vozidel. S dodržováním předpisů mohli být  policisté spokojeni.
npor. Bc. Vladimír Medo
13. února 2009
Nedávejte informace o své osobě neznámým lidem
Na  Obvodní oddělení v Hořicích se dostavil ve čtvrtek 12. února důchodce  z malé obce nedaleko  Hořic. Policistům uvedl, že mu předešlého dne volala na telefonní linku do místa bydliště  žena s tím, že  provádí průzkum.  Šikovně položenými otázkami pak od něj získala důležité informace, které se týkaly jeho zdravotního stavu, věku, s kým žije v domácnosti a pod.  Na konci rozhovoru mu ještě sdělila, že ho následující den navštíví spolu se svým kolegou. Vzhledem k tomu, že měl starý pán z jejich návštěvy strach, raději vše oznámil na policii. Muži zákona mu pak doporučili, aby nikomu cizímu neotevíral a hned volal linku tísňového volání 158. Navíc od nich obdržel publikaci "Stop násilí na seniorech".
npor. Bc. Vladimír Medo
4. února 2009
Nemilé překvapení pro majitele osobních vozidel
Nepříjemné  překvapení čekalo v úterý 3. února ráno  řidiče a majitele osobních vozidel v obci Jeřice a Cerekvice nad Bystřicích, kteří zjistili vloupání do svých aut.  Během noci tak vnikl dosud neznámý pachatel do celkem  čtyř osobních motorových vozidel, ze kterých odcizil autorádia, nářadí a další věci.  Celková škoda byla vyčíslena na nejméně 20 tisíc korun.
npor. Bc. Vladimír Medo
30. ledna 2009
Požár nákladního vozidla
V pátek 30. ledna vyjeli policisté v časných ranních hodinách na  oznámení o zahoření nákladního vozidla v obci nedaleko  Hořic. Po příjezdu zde již zasahovali profesionální  hasiči. Na místě policisté zjistili, že řidič uvedeného vozidla  zapnul po  nastartování  naftové topení a poté odešel. V té době došlo k zahoření vozidla. Požárem byla poškozena jeho kabina.  Ke zranění osob nedošlo. Případ si převzal vyšetřovatel hasičů. Jako příčina požáru byla stanovena technická závada na topení vozidla. 

Nahlášené úmrtí v bytě se šťastným koncem
V pátek 30. ledna oznámil na policii v Hořicích starší muž, že má strach o svého souseda, kterého  již delší dobu neviděl. Obával se, aby muž v bytě nezemřel.  Z tohoto důvodu na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že  klíč u jeho  vchodových dveří je z vnitřní strany bytu. Po silnějším a déle trvajícím klepání nakonec majitel bytu otevřel. Uvedl, že nemá žádné zdravotní potíže, pouze tvrdě usnul,  a  proto klepání sousedů neslyšel.
npor. Bc. Vladimír Medo
2. ledna 2009
Krádež akumulátorů
Poslední den v roce 2008 využil dosud neznámý pachatel ke krádeži několika akumulátorů. V noci na čtvrtek 1. ledna vnikl do nedostatečně zajištěného areálu jedné z firem v Hořicích, kde následně z několika zaparkovaných nákladních vozidel odcizil 6 kusů akumulátorů různých značek. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 33 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová

vytisknout  e-mailem