Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dvě pátrací akce na Tachovsku

V jednom případě s tragickým koncem  

     Během uplynulých víkendových dnů se na Tachovsku uskutečnily dvě pátrací akce, při kterých policisté hledali dva muže. Oba se podařilo nalézt – jedno hledání však nemělo šťastný konec.
     Policisté nejprve pátrali po muži, který v brzkých ranních sobotních hodinách oznámil na linku tísňového volání, že je na blíže neupřesněném místě v lese, že umírá a potřebuje záchrannou službu. Policistům se podařilo lokalizovat oblast výskytu hledaného muže, ve které se pak pátrací akce uskutečnila. Do ní bylo zapojeno celkem devět policistů z obvodního oddělení a dopravního inspektorátu, psovod se služebním psem a na pomoc přiletěl i vrtulník s termovizní. Policisté propátrávali oblast poslední lokalizace muže, se kterým se snažili pomocí telefonu kontaktovat. To se jim také přibližně po dvou hodinách hledání podařilo. Opakovanými hovory, které komplikovaly výpadky sítě, a na základě provedeného šetření se podařilo zjistit, že muž je na bývalém hraničním přechodu Pavlův Studenec a že je dle svých slov v pořádku. Policistům uvedl, že se ztratil při táboření v lese. Hlídka, která přijela na místo, převezla 26letého muže na lékařské vyšetření. Vyšetřující lékař pak rozhodl o jeho převozu do nemocnice.
     Druhá pátrací akce se uskutečnila v neděli, kdy v odpoledních hodinách přijali tachovští policisté oznámení o pohřešování 70letého muže. Ten měl den předtím navštívit svého známého v zahrádkářské kolonii Mýto a v nočních hodinách se měl vracet zpět domů, kam ale nedošel. Policisté proto začali ihned provádět rozsáhlé šetření a prohledávat uvedenou oblast. Pátrání bylo ukončeno kolem 16:00 hod. včerejšího dne, kdy majitel jedné zahrádky v uvedené kolonii oznámil, že na svém pozemku nalezl tělo muže bez známek života. Policejní hlídka v nalezeném ztotožnila pohřešovaného 70letého muže. Na místo přivolaný lékař předběžně vyloučil cizí zavinění, přesná příčina smrti bude však zřejmá až z výsledků nařízené pitvy.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
19. 3. 2012
 

vytisknout  e-mailem