Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dva cizinci měli v Plzeňském kraji udávat padělané bankovky

PLZEŇSKÝ KRAJ - Oba jsou již stíháni a na rozhodnutí soudu budou čekat ve vazbě. 

     Policisté odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájili minulý týden trestní stíhání dvou cizinců ve věku 23 let pro zločin padělání a pozměnění peněz.
     Dle prvotních informací si cizinci v měsíci květnu 2014 objednali prostřednictvím nezjištěného webového portálu padělky bankovek, přičemž jim měly být následně doručeny prostřednictvím zásilkové služby padělky v hodnotách 20 a 50 EUR.
     Padělky pak měli dne 29. května 2014 uvést do oběhu jako pravé na tržnici v příhraničí a následně pak i v prodejnách plzeňského obchodního centra. Podezření, že předloženou bankovkou je padělek, měli zaměstnanci v jedné z prodejen obchodního centra. Bezprostředně vyrozuměli ostrahu objektu, proto se na místo ihned dostavili i policisté, kteří cizince zadrželi u vstupu do objektu obchodního centra.
     Celkem bylo u obviněných nalezeno a zadrženo 30 kusů padělků bankovek v nominální hodnotě 20,- EUR a 73 kusů padělků bankovek v nominální hodnotě 50,- EUR. Jelikož soud akceptoval návrh na jejich vzetí do vazby, jsou oba cizinci stíháni vazebně. 
     Dle trestního zákoníku hrozí pachateli popsaného protiprávního jednání trest odnětí svobody na tři léta až osm let.
 
por. Bc. Jana Tomková
2.6.2014

vytisknout  e-mailem