Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Na Domažlicku 

V pátek 7. května 2010, dvacet minut po šestnácté hodině, došlo k dopravní nehodě mezi obcemi Domažlice a Kdyně. Jednapadesátiletá řidička osobního vozidla Škoda Felicia se při jízdě ve výše uvedeném směru plně nevěnovala řízení vozidla ( podívala se při řazení rychlosti na řadicí páku),  vjela za pravou krajnici, kde narazila do betonové podezdívky silniční propusti. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky  a jejího 58letého spolujedoucího. Oba  byli převezeni vozidlem rychlé lékařské pomoci  na ošetření do nemocnice v Domažlicích. Alkohol byl u řidičky vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger.  Na vozidle Škoda Felicia vznikla hmotná škoda cca 15 000 korun, na betonové podezdívce silniční propusti hmotná škoda nevznikla.

Na silnici I. třídy č. 26 mezi obcemi Babylon a Březí, u čerpací stanice TANK ONO Hadrovec,  došlo dne 8. května 2010 v 10:30 hodin ke srážce dvou osobních vozidel.  Šestapadesátiletý  řidič osobního automobilu BMW,  jedoucí ve směru od obce Babylon, si  neponechal dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím osobním automobilem OPEL Corsa a  když jeho řidič snížil rychlost jízdy z důvodů vyvolaných silničním provozem, tak do něj zezadu narazil. Ke zranění osob nedošlo. Alkohol byl u obou účastníků dopravní nehody vyloučen dechovou zkouškou provedenou přístrojem Dräger. Hmotné škody byly vyčísleny na 240 000 korun.

Na silnici II. třídy č. 189 na železničním přejezdu v obci Klenčí pod Čerchovem došlo dne 9. května 2010, tři minuty před sedmou hodinou ranní, ke srážce nákladního automobilu Ford Transit s osobním vlakem.  Pětadvacetiletý cizinec,  jedoucí ve směru od obce Klenčí pod Čerchovem na obec Draženov, vjel na železniční přejezd v době, kdy na něm byla dávána výstraha dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení, následně se na něm střetl s osobním vlakem č. 27533. Odražený nákladní automobil poškodil železniční svršek a součást zabezpečovacího zařízení. Při dopravní nehodě utrpěl řidič nákladního vozidla lehké zranění.  Výsledek provedené dechové zkoušky byl jak u strojvedoucího, tak u řidiče nákladního vozu negativní. Ke zranění cestujících ve vlaku nedošlo.  Cizinec při šetření dopravní nehody policistům nepředložil  doklad o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla, které řídil, a je podezřelý, že provozuje toto vozidlo bez pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou jeho provozem. Na vozidle Ford vznikla škoda cca  50 000 korun,  na vlaku cca  15 000 korun,  na železničním svršku a zabezpečovacím zařízení  cca  11 000 korun.

 Na silnici I/22 mezi obcemi Kdyně a Domažlice,  ve směru jízdy od obce Kdyně před první křižovatkou na obec Kout na Šumavě, došlo dne 9. května 2010 v 19:40 hodin ke střetu dvou osobních vozidel. Třicetiletá řidička osobního vozidla Citroen Xsara  vjela  při projíždění táhlé levotočivé zatáčky  do protisměru, kde se bočně srazila s protijedoucím vozidlem Ford Mondeo. Při šetření dopravní nehody policistům uvedla, že za jízdy vlivem únavy usnula. Řidička a 22letý řidič vozidla Ford Mondeo  utrpěli při dopravní nehodě lehké zranění. Požití alkoholu před jízdou u nich vyloučila dechová zkouška, provedená přístrojem Dräger. Způsobené škody byly vyčísleny na 300 500 korun.

 nprap.Vladislava Čejková

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

vytisknout  e-mailem