Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Neobešly se bez zranění 

Dne 18. září  2009 v 14:45 hodin došlo  na  komunikaci č. 19360 mezi obcemi Meclov a  Srby ke srážce dvou nákladních vozidel.  Řidič tahače Volvo  s návěsem  z Třebíče, který jel ve směru od obce  Meclov  na obec Srby a 34letý řidič nákladního vozidla Tatra z Domažlicka, který jel ve směru od obce Srby na obec  Meclov, se při míjení  nedostatečně a včas vyhnuli. Řidič  nákladního automobilu Tatra  při tom vyjel  za pravou krajnici a s vozidlem se převrátil na bok do  pravého  silničního příkopu. Řidiči si po dopravní nehodě navzájem  neprokázali  totožnost, nevyplnili záznam o dopravní nehodě  a řidič nákladní soupravy  z místa dopravní  nehody odjel. Požití alkoholu bylo u obou řidičů  vyloučeno  dechovou zkouškou přístrojem Dräger, při dopravní nehodě  nedošlo ke  zranění osob. Hmotné škody byly vyčísleny na 81 000 korun.

V pátek 18. září 2009, krátce před čtvrtou hodinou odpoledne, došlo k dopravní nehodě na  silnici  č. I/26 mezi obcemi Holýšov  a Ohůčov.  Šedesátiletý  řidič osobního  automobilu Renault  Laguna  při řízení vozidla  usnul,  vjel na pravou krajnici a havaroval v pravém silničním příkopu.  Při  dopravní nehodě byli  lehce zraněni dva  spolujezdci, chlapci  ve věku 3 a 7 let.   Oba byli ošetřeni posádkou letecké  záchranné služby a potom převezeni sanitním vozem na vyšetření  do  nemocnice ve Stodě.  Na místě zasahovala posádka HZS.  Požití  alkoholu bylo u řidiče vyloučeno dechovou  zkouškou přístrojem  Dräger.  Hmotné škody byly vyčísleny na 150 000 korun.

V pátek 18. září ve 13:40 hodin došlo k dopravní nehodě na  komunikaci č. II/184 mezi obcemi Brůdek  a Hájek.  Dvaapadesátiletý  řidič osobního  vozidla Alfa Romeo, MPZ „D“, jedoucí ve směru od obce  Hájek,  předjížděl nákladní vozidlo v místě, kde neměl před sebe  rozhled na  takovou vzdálenost, aby mohl předjet bezpečně.  Přitom ohrozil protijedoucí  vozidlo Toyota Land Cruiser,   jedoucí od obce Brůdek. Jeho 35letý řidič ze Kdyňska ve snaze zabránit čelnímu střetu s osobním automobilem Alfa  Romeo  strhl řízení vpravo, vjel na pravou krajnici, přejel  přes pravý silniční příkop  a vjel do pole, kde zastavil.  Ke střetu vozidel nedošlo. Při tom došlo k  poškození převodového  ústrojí osobního automobilu Toyota. Požití alkoholu u obou  řidičů bylo vyloučeno dechovou zkouškou přístrojem Dräger.  Ke zranění osob  nedošlo. Na osobním automobilu Toyota Land Cruiser vznikla škoda  cca 110 000 korun.

V neděli 20. září 2009 v 11:05 hodin došlo k dopravní nehodě na místní komunikaci v Kunešově ulici v Domažlicích. Nezjištěný  řidič s nezjištěným vozidlem  nacouval do zaparkovaného vozidla  Peugeot 306. Poté  z  místa dopravní  nehody ujel. Při dopravní  nehodě nedošlo ke zranění osob. Škoda na  vozidle Peugeot  306 činí cca 10 000 korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody a k ustanovení neznámého řidiče, aby se přihlásili na linku 158 nebo na tel. čísle 974 331 207.

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem