Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Policie hledá svědky 

Dvě lehká zranění si vyžádala dopravní nehoda, k níž došlo dne 25.  září 2009 v  17:10 hodin na silnici II/193  mezi obcemi Domažlice a Horšovský  Týn. Nezjištěný řidič při předjíždění s nezjištěným  osobním vozidlem ohrozil předjížděné osobní vozidlo Renault  Megane,  které řídil  42letý řidič z Domažlicka.  Při  tomto přejíždění nezjištěné vozidlo  zachytilo při zařazování  o levou přední část předjížděného vozidla Renault  Megane.  Následkem toho došlo ke smyku osobního vozidla Renault Megane,  které  vjelo vlevo do levého silničního  příkopu,  odkud bylo odraženo  na vozovku a přes střechu  se převrátilo do pravého silničního příkopu.  Nezjištěné vozidlo na místě dopravní  nehody nezastavilo  a odjelo. Neznámý řidič nerespektoval dopravní značku B 21a  Zákaz předjíždění s dodatkovou tabulí Předjíždění traktorů  povoleno. U řidiče  renaultu byla provedena dechová zkouška  přístrojem Drager, s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě došlo k  lehkému  zranění řidiče renaultu a  jeho 33leté manželky. Škoda na osobním  vozidle Renault Megane činí cca 60 000 korun.

 V pátek 25. září 2009  v  21:10 hodin  na místní komunikaci  ulice Klášterského v obci Domažlice došlo k  dopravní nehodě. Nezjištěný řidič, jedoucí s osobním vozidlem VW Golf,   při jízdě ve směru od ulice Žižkova  nezvládl na přímém úseku komunikace řízení  vozidla a narazil  do zaparkovaného osobního vozidla Škoda Octavia.  Po nárazu  bylo vozidlo Škoda Octavia odraženo na předním  zaparkované osobní vozidlo Saab.  Řidič golfu  z místa dopravní nehody utekl a vozidlo ponechal na místě. Ke  zranění osob nedošlo. Škoda na vozidle VW Golf činí cca 5 000 korun,  na vozidle Škoda Octavia cca 20 000 korun a  na osobním vozidle Saab   cca 10 000 korun.

Na křižovatce  silnice I. třídy  č. 22 se silnicí II. třídy  č. 184 v obci Kdyně došlo dne  26.  září 2009 v 09:50 hodin ke srážce osobního automobilu s cyklistou.  K dopravní nehodě došlo tak, že neznámý řidič osobního automobilu   Škoda  Forman  nedal při odbočování vlevo přednost  v jízdě protijedoucímu 51letému  cyklistovi,  jedoucímu  po hlavní silnici ve směru od obce Brnířov.  Následkem toho  došlo ke střetu osobního automobilu s cyklistou. Při dopravní  nehodě byl cyklista  zraněn, na místě byl ošetřen osádkou sanity RLP a následně převezen k dalšímu  ošetření do nemocnice v Domažlicích. Nezjištěný řidič osobního  automobilu Škoda  Forman po dopravní nehodě nezastavil a z místa  ujel.  Dechová zkouška na alkohol přístrojem Dräger  byla s ohledem na skutečnosti dopravní nehody provedena pouze  u cyklisty,  s negativním výsledkem. Škoda na jízdním kole  činí cca 1 000 korun.

Na silnici I. třídy č. 26 mezi obcemi Holýšov a Stod  došlo dne 27. září 2009 v 06:00  hodin k dopravní nehodě tak, že nezjištěný  řidič neznámého vozidla jedoucí ve směru od obce Stod  přejel  na rovném úseku komunikace do protisměru, kde se bočně střetl  s  protijedoucím osobním automobilem Citroen Xara Picasso.  Po střetu na místě  nezjištěný řidič nezastavil a z místa ujel  ve směru na  obec Holýšov. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění  osob. Alkohol byl u řidiče vozidla Citroen vyloučen  dechovou zkouškou přístrojem Drager.  Škoda na  osobním automobilu  Citroen činí cca 50000 korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění  výše uvedených dopravních nehod a k ustanovení neznámých řidičů, aby se přihlásili na linku 158 nebo na tel. 974 331 255.

 

vytisknout  e-mailem