Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Policie hledá svědky 

V sobotu 19. prosince 2009 v 15:20 hodin došlo na silnici II. třídy č. 195 mezi obcemi Hamr a Klenčí pod Čerchovem k dopravní nehodě, která si vyžádala 2 lehká zranění. Devatenáctiletý řidič z Domažlicka jel s osobním vozidlem Ford Focus ve směru jízdy od obce Hamr. Po průjezdu levotočivé zatáčky na rovném úseku nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, předpokládanému a dopravně technickému stavu pozemní komunikace,  na zasněžené komunikaci dostal s vozidlem smyk, vjel do protisměru, kde následně narazil pravým bokem vozidla do vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče  a jeho 22letého spolujedoucího. Alkohol byl u řidiče  vyloučen dechovou zkouškou  provedenou přístrojem Dräger. Na osobním vozidle Ford Focus vznikla hmotná škoda cca 70 000 korun.  Na stromu škoda nevznikla.

Domažličtí dopravní policisté hledají svědky dopravní nehody, ke které došlo dne 19.12.2009 v 17:10 hodin na silnici II. třídy č. 193 mezi obcemi Horšovský Týn a Domažlice. Nezjištěný řidič se zatím nezjištěným vozidlem na rovném úseku v mírném stoupání se včas a v dostatečné míře nevyhnul protijedoucímu osobnímu vozidlu Audi 80, které řídil 64letý cizinec.  Při vyhýbání narazil do levého zpětného zrcátka osobního vozidla Audi 80. Na místě dopravní nehody nezastavil a z místa odjel. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Alkohol u řidiče vozidla Audi  vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Na osobním vozidle Audi 80 vznikla hmotná škoda cca 5 000 korun.

Veškerá svědectví  k výše uvedené dopravní nehodě  přijmou policisté buďto osobně na domažlickém dopravním inspektorátu nebo prostřednictvím linky 158 nebo na telefonním čísle 947 331 255.

nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem