Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Jeden z viníků z místa ujel 

Na silnici II. třídy č. 193 mezi obcemi Horšovský Týn a Domažlice, ve směru jízdy na obec Blížejov, došlo dne 18. prosince 2009 v 15:50 hodin k havárii nákladního vozidla Scania s přívěsem. Jeho 38letý řidič z Chebska nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám. Při jízdě na rovném úseku silnice, na zasněženém povrchu silnice, dostal jeho přívěs smyk a vjel za pravou krajnici, kde havaroval. Při havárii se přívěs převrátil na pravou stranu a vysypal náklad cihlářské hlíny. Nákladní vozidlo Scania zůstalo stát napříč silnice II/193. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění. Alkohol byl u řidiče  vyloučen dechovou zkouškou zařízením Dräger. Škoda na vozidle Scania nevznikla, na návěsu došlo ke škodě cca  140 000 korun, na nákladu cca  5 000 korun.  Na krajnici a směrovém sloupku cca  5 000 korun.

Dne 18. prosince 2009 v 20:55 hodin   na křižovatce silnice II/193 ulice Kozinova a místní komunikace ulice Kozinova na přechodu pro chodce před samoobsluhou v obci Domažlice došlo ke srážce autobusu Setra s 15letou chodkyní.   Dvaašedesátiletý řidič autobusu  jel ve směru od obce Babylon do centra a chodkyně  přecházela po vyznačeném přechodu pro chodce. Chodkyně přecházela komunikaci II/193 z leva doprava ve směru jízdy autobusu Setra. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění chodkyně, která byla sanitním vozem převezena do nemocnice na ošetření, po kterém byla  propuštěna do domácího léčení. Alkohol byl u řidiče a chodkyně vyloučen dechovou zkouškou zařízením Dräger.  Na autobusu škoda nevznikla. 

V době od 18. prosince 2009 19:00 hodin do 19. prosince 2009 7:00 hodin došlo k dopravní nehodě na křižovatce místních komunikací ulic Komenského - Školní - Kostelní - Farní před domem čp. 171 v obci Kdyně.  Zatím nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem při projíždění křižovatkou vjel do protisměru, kde narazil do zábradlí. Poté z místa dopravní nehody odjel. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Na zábradlí vznikla hmotná škoda cca 5 000 korun.

Policie žádá případné svědky dopravní nehody, aby se přihlásili na lince 158 nebo na tel. čísle 974 331 255.

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem