Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Ze dne 17.12.2009 

Na křižovatce silnice I/22 ulice  Masarykova a silnice  III/ 1903 ulice  Havlíčkova v Domažlicích došlo včera v 17:45 hodin k  dopravní nehodě. Šestatřicetiletý řidič osobního vozidla Peugeot 406  při odbočování  vlevo z ulice  Masarykova do ulice  Havlíčkova nedal přednost 31leté chodkyni, která přecházela ve volném směru po přechodu pro chodce na zelený signál volno. Chodkyně upadla na přední kapotu vozidla, přitom utrpěla lehké zranění (drobné oděrky). Alkohol byl u obou účastníků dopravní nehody  vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger.  Způsobené škody byly vyčísleny na 7 000 korun ( z toho cca 2000 korun na vozidle a  5 000 korun na notebooku, který nesla chodkyně přes rameno).

Ve kdyňské Nádražní ulici došlo včera krátce před půl osmou večer ke srážce nákladního vozidla Renault Master s oplocením firmy. Sedmadvacetiletý řidič z Českokrumlovska jel s nákladním vozidlem ve směru od obce Prapořiště,  přitom nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat. V táhlé levotočivé zatáčce dostal s vozidlem smyk a následně narazil do oplocení firmy, kde se převrátil na pravý bok. Ke zranění osob nedošlo. Alkohol u řidiče vyloučen dechovou zkouškou zařízením Dräger. Na nákladním vozidle Renault vznikla škoda cca 80 000 korun a na oplocení cca 500 korun.

Na účelové komunikaci v prostoru u benzinové čerpací stanice  Robin Oil Folmava došlo včera ve 21:45 hodin  k dopravní nehodě.  Devatenáctiletý cizinec,  jedoucí s osobním vozidlem BMW s přívěsem, mezinárodních poznávacích  značek  "PL",   zachytil přívěsem o zaparkované osobní vozidlo Ford Escort   a toto poškodil.  Poté místo dopravní nehody opustil ve směru ke státní hranici, kde byl zadržen policií  Spolkové republiky Německo.  Ke zranění osob nedošlo. Alkohol  byl u cizince  vyloučen dechovou zkouškou zařízením Dräger. Na osobním vozidle Ford vznikla škoda cca 10 000 korun,  na přívěsu cca 500 korun.

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

 

 


 

vytisknout  e-mailem