Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Policisté hledají svědky jedné z nich 

Na silnici I. třídy č. 26 mezi obcemi Staňkov a Křenovy došlo dne 13. srpna 2010 ve 13:15 hodin ke srážce 3 vozidel.  Devětapadesátiletý  řidič soupravy nákladního automobilu Iveco Stralis Active Space  s cisternovým návěsem zn. Autek,  jedoucí ve směru od obce Staňkov,  si nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím osobním automobilem Škoda Fabia. Když jeho 55letá řidička zastavila vozidlo z důvodů vyvolaných silničním provozem, narazil řidič nákladní soupravy do zadní části osobního automobilu Škoda Fabia. Následně byl osobní automobil Škoda Fabia odražen na další stojící osobní automobil Škoda Felica. Souprava nákladního automobilu Iveco s cisternovým návěsem přepravovala nebezpečné látky v souladu s Evropskou dohodou (ADR). Souprava byla v souladu s ADR označena oranžovými tabulemi s označením 33/1203 a bezpečnostními značkami. K úniku přepravovaných látek z cisterny nedošlo. Na místě dopravní nehody bylo přítomno zásahové vozidlo HZS.  Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění 55leté řidičky fabie. Na místě provedeny dechové zkoušky u všech účastníků přístrojem Alcotest Dräger,  s negativním výsledkem. Způsobené škody byly vyčísleny na 275 000 korun.

V sobotu 14. srpna 2010 vyjížděli domažličtí dopravní policisté ke dvěma dopravním nehodám. K první došlo pět minut před půl sednou ráno na silnici II/195 mezi obcemi Svržno a Štířaty.  Neznámý řidič nákladního vozidla Daf s přívěsem zde měl při předjíždění vlevo ohrozit řidiče předjížděného nákladního vozidla Mercedes Axor s  návěsem Kogel.  Neznámý řidič měl pravým zpětným zrcátkem vozidla Daf zachytit o levou zadní část návěsu Kogel. Řidič mercedesu  na to reagoval tak, že si s vozidlem najel za pravou krajnici, která se pod tíhou vozidla  utrhla a on v pravém silničním příkopu s vozidlem havaroval. Neznámý řidič neznámého nákladního vozidla Daf nezastavil, dokončil předjíždění a pokračoval ve směru jízdy na obec Štítary.   Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. U řidiče mercedesu byla provedená dechová zkouška  negativní. Škoda na vozidle Mercedes činí cca  10 000 korun  a na silničním příkopu cca  500 korun.  Ke škodě na návěsu a nákladu vozidla Mercedes nedošlo.

Policie žádá případné svědky dopravní nehody, aby se přihlásili na tel. čísle 974 331 255 nebo na lince 158.

Druhá dopravní nehoda se stala v půl druhé odpoledne na silnici II/193 mezi obcemi Horšovský  Týn a  Domažlice. Šestatřicetiletý  řidič z Horšovského Týna si zde při řízení osobního vozidla Fiat Punto nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před sebou jedoucím osobním vozidlem Renault Megane Scénic  a zezadu do něj narazil. Vozidlo Renault řídil 40letý řidič z Plzně, který odbočoval doprava na místo ležící mimo pozemní komunikaci, lesní cestu.  Při dopravní nehodě došlo k lehkým zraněním spolucestujících ve vozidle Renault, kteří byli sanitním vozidlem převezeni na ošetření do domažlické nemocnice a poté propuštěni do domácího léčení. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou zařízením Dräger.  Způsobené škody byly vyčísleny na 60 000 korun.
 

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem