Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

A akce 

Na silnici I/26 ve staňkovské Plzeňské ulici došlo dne 21. června 2010 v 01:00 hodin k dopravní nehodě. Sedmadvacetiletý  řidič  osobního vozidla Audi A6  2.5 TDI combi, německé registrační značky, si při řízení  nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a dopravně technickému stavu pozemní komunikace. Při projíždění ostré nepřehledné pravotočivé zatáčky ve směru jízdy od obce Ohůčov vyjel vlevo do protisměru a dále za levou krajnici, kde postupně s vozidlem narazil do sloupu veřejného osvětlení, elektrického sloupku a oplocení domu. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Provedená dechová zkouška byla u řidiče negativní.  Způsobené škody byly vyčísleny na 105 000 korun, z toho cca  80 000 korun  na vozidle Audi, cca 10 000 korun  na sloupu veřejného osvětlení,  cca 10 000 korun  na sloupku elektrického vedení  a cca 5 000 korun na oplocení domu  a střešní krytině.

V pondělí 21. června 2010   ve čtvrt na pět ráno došlo k dopravní nehodě na silnici  II/184 v obci Brůdek. Dvacetiletý řidič osobního vozidla Fiat Stillo, jedoucí ve směru na obec Hájek, za jízdy během únavy usnul a s vozidlem vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do oplocení a domu.  Při dopravní nehodě utrpěl řidič lehké zranění. Záchranáři jej ošetřili na místě a poté převezli na další ošetření do domažlické nemocnice, po kterém byl propuštěn do domácího léčení.  Způsobené škody byly vyčísleny na 160 000 korun, z toho 150 000 korun na vozidle.

V noci z pátku na sobotu proběhla na Domažlicku krajská dopravně bezpečnostní akce "Y", zaměřená na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek.  Do akce bylo nasazeno 8 policistů dopravní služby.  Ti během akce zkontrolovali  39 motorových vozidel a zjistili 1 pachatele trestné činnosti, který se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání (řídil, ačkoli má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel).

nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem