Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Od nehody ujeli, řídili pod vlivem 

Dne 21. srpna 2009 v době od 16:15 hodin do 20:00 hodin došlo k dopravní nehodě v horšovskotýnské ulici   Karla Čapka. Neznámý řidič  nezjištěného  vozidla narazil nezjištěným způsobem do pravé strany zaparkovaného  nákladního automobilu Dacia Logan.  Nákladní  automobil Dacia Logan  zaparkoval ke kraji místní komunikace 33letý místní řidič, který poškození  automobilu  zjistil  dne 24. srpna 2009 v 06:00 hodin.  Neznámý  řidič nezjištěného vozidla po dopravní nehodě na místě  nezastavil, z  místa ujel, aniž by si s druhým účastníkem  prokázal svoji totožnost. Nesepsal  ani společný záznam o  dopravní nehodě. uplatněna. Ke zranění osob nedošlo. Škoda na  vozidle Dacia  Logan činí cca 15 000 korun.

Nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem způsobil i další dopravní nehodu, k níž došlo v  době od 22. srpna 2009 18:00 hodin do 23. srpna 2009 10:00  hodin na silnici III/183 v obci Radonice před domem čp. 8.  Nezjištěný řidič s nezjištěným  vozidlem jel  směrem  od obce Chrastavice,  při projíždění mírné pravotočivé  zatáčky  vjel do levé poloviny komunikace a dále za levou krajnici, kde  bočně  narazil do zaparkovaného vozidla Ford Focus. Poté z místa nehody odjel,  s druhým  účastníkem nesepsal  záznam o dopravní nehodě ani jej nijak nekontaktoval. Nehodu  oznámil dne 24.8.2009 ve 13:45 hodin majitel vozidla. Ke  zranění osob nedošlo. Na vozidle Ford Focus  vznikla škoda cca  10 000  korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní ch nehod, aby se přihlásili na tel. čísle 974 331 255 nebo na lince 158.

Nedání přednosti bylo příčinou dopravním nehody, k níž došlo dne 24. srpna 2009 v 19:40 hodin  na křižovatce silnice  I/22  ulice 28. října a místní komunikace  ulice  Sadová v obci Domažlice. Čtyřiadvacetiletý řidič  vozidla Citroen C3,  jedoucí do křižovatky z vedlejší pozemní komunikace  ulice  Sadová,   nedal přednost v jízdě vozidlu Škoda Octavia, jedoucímu  do křižovatky  po hlavní pozemní komunikaci a s  tímto se bočně srazil. Ke zranění osob nedošlo.  Alkohol byl u řidičů  dechovou zkouškou přístrojem Dräger  vyloučen. Hmotné škody byly vyčísleny na 12 000 korun.

Dne 24. srpna 2009 v 18:55 hodin došlo k dopravní nehodě  na  silnici III. třídy č. 19357 mezi obcemi Němčice a Horšovský Týn.  Čtyřiadvacetiletý řidič  osobního  automobilu Peugeot 306,  jedoucí ve  směru od obce Mračnice,  řídil výše uvedené vozidlo po předchozím  požití alkoholických  nápojů. Po projetí pravotočivé zatáčky  vjel na přímém úseku pozemní komunikace  do protisměru, kde  narazil do protijedoucího nákladního automobilu VW  Transporter.  Provedená dechová zkouška odhalila v krvi 24letého řidiče 2,37 promile alkoholu.  Na  výzvu policisty se  dobrovolně  podrobil lékařskému  vyšetření spojenému s odběrem krve. Dechová zkouška u druhého řidiče  byla  negativní. Při  dopravní nehodě došlo k lehkému zranění  33leté  spolujezdkyně  ve vozidle VW Transporter.  Při šetření uvedené dopravní nehody  bylo  zjištěno, že 24letý řidič navíc provozuje osobní  automobil Peugeot 306 bez  pojištění odpovědnosti za škody  způsobené jeho provozem. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz  a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu  ohrožení pod vlivem návykové látky. Způsobené škody byly vyčísleny na 240 000 korun.

Alkohol sehrál hlavní roli  i u další včerejší dopravní nehody, která se stala v 21:55 hodin  na místní komunikaci v holýšovské Luční ulici.  Pětadvacetiletý řidič osobního automobilu SEAT Ibiza   řídil uvedené vozidlo po předchozím požití  alkoholických  nápojů. Na přímém úseku pozemní komunikace,  ve směru jízdy  od  křižovatky s místní komunikací ulicí  Táborová,  zezadu narazil  do osobního  automobilu VW Lupo, který stál zaparkovaný  u pravého okraje  vozovky v úseku, kde je toto zakázáno dopravní  značkou B28 Zákaz zastavení. Po  nárazu se osobní automobil  SEAT Ibiza převrátil na střechu na chodník za levým  okrajem  vozovky. Osobní automobil VW Lupo byl po srážce vozidel odražen  za pravý  okraj vozovky, kde přední částí narazil do stromu.  Při dopravní nehodě utrpěl  25letý řidič vozidla Seat  lehké zranění.  Provedenou dechovou zkouškou mu policisté naměřili  2,28  promile  alkoholu v krvi.  Na  výzvu policisty se  dobrovolně  podrobil lékařskému  vyšetření spojenému s odběrem krve.  Policisté mu zadrželi  řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu  ohrožení pod vlivem návykové látky. Na osobním automobilu SEAT vznikla  škoda cca  80 000 korun, na osobním    automobilu VW vznikla škoda  cca  50 000 korun.

nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem