Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehoda

Řidička měla ráno 3 promile 

     Včera 13.12.2011 ráno před osmou hodinou došlo na silnici mezi obcemi Osek  a Rokycany k dopravní nehodě osobního automobilu tovární značky RENAULT. Za volant vozu usedla řidička, která byla díky předchozímu požití alkoholických nápojů ve stavu vylučujícím způsobilost. Před obcí Rokycany pak neměla zvládnout řízení. Při projíždění zatáčky vjela na krajnici, trhla volantem a tak se vozidlo dostalo na namrzlé vozovce do smyku. Poté, co se s vozem otočila, narazila do travnatého břehu příkopu a po odrazu se vůz přetočil se na střechu. Ke zranění osob při nehodě nedošlo a hmotné škody byly vyčísleny na 20 tisíc korun.
     Požití alkoholických nápojů 32letou řidičkou bylo odhaleno při šetření nehody. Provedená dechová zkouška byla pozitivní a na displeji detekčního přístroje se objevila hodnota překračující 3 promile. Žena pak sama policistům uvedla, že alkohol požívala předchozí noci. Dle vyjádření měla pít předchozí noc do 22 hodin víno, pivo i destiláty. Opilá řidička se následně podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, jejíž odborné zkoumání určí přesnou hladinu alkoholu, kterým byla v době řízení ovlivněna.
     Díky svému protiprávnímu jednání je nyní řidička  podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jelikož došlo při tomto jednání i k nehodě může soud uložit za takový čin trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Bc. Jana Tomková
14.12.2011

vytisknout  e-mailem