Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce o velikonočních svátcích

PLZEŇSKÝ KRAJ - Policisté budou o svátcích dohlížet na bezpečnost na našich silnicích. 

V souvislosti s velikonočními svátky připravilo Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje řadu dopravně bezpečnostních akcí, které mají přispět ke snížení počtu dopravních nehod a bezpečnosti na našich silnicích.
O nastávajících svátcích budou policisté dohlížet a kontrolovat dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích zejména na místech, kde se předpokládá vyšší intenzita provozu. Během dopravně bezpečnostních akcí, které budou probíhat na celém území Plzeňského kraje, se policisté budou zaměřovat na dodržování předepsaných rychlostních limitů, způsob jízdy a dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systému při přepravě dětí, technický stav vozidel, kontrolu dokladů předepsaných pro řízení a provoz motorového vozidla a další ustanovení, která řidičům ze zákona vyplývají.
Upozorňujeme, aby řidiči obzvláště v těchto dnech jezdili velmi opatrně. Velikonoční svátky jsou vždy spojené se zvýšeným provozem na silnicích, do kterého se vydávají i tvz. „sváteční“ řidiči.
Buďte v silničním provozu opatrní, ohleduplní k ostatním účastníkům a zbytečně neriskujte.
Obdobné dopravní akce budou probíhat i nadále. Jejich úlohou není represe, ale zejména preventivní působení na účastníky silničního provozu, aby se na silnicích jezdilo co nejbezpečněji.

Přejeme Vám  krásné prožití velikonočních svátků a všem šťastné návraty domů.


kpt. Bc. Hana Kroftová
14. dubna 2022

vytisknout  e-mailem