Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Tři řidiči před jízdou požili alkohol  

V noci z 11. na 12. prosince a 13. prosince proběhly na Domažlicku dvě dopravně bezpečnostní akce.

První z nich byla zaměřena na kontrolu řidičů, zda před jízdou nebo během jízdy nepožili alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky a dále na dodržování obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Do akce bylo zapojeno 16 policistů, z toho 6 policistů dopravní policie a 10 policistů pořádkové služby, kteří během šesti hodin zkontrolovali 179 vozidel a zjistili 16 přestupků. Z toho 13 jich vyřešili na místě uložením blokové pokuty v celkové výši  11 900 korun a  3 přestupky oznámili  k projednání správnímu orgánu. Za volantem byli přistiženi 2 řidiči, kteří před jízdou požili alkoholické nápoje.

Druhá dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena na  kontrolu technického stavu vozidel,  zejména na stav pneumatik, osvětlení vozidel, kontrolu dokladů potřebných pro provoz a řízení motorových vozidel a dodržování obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích.  Policisté ji spojili s bezpečnostním opatřením "Nákupy", kdy svoji činnost směřovali především  na okolí nákupních středisek, marketů a prodejen, pošt, bank apod. v souvislosti s předvánočními nákupy a následnými odvody tržeb. Do akce bylo nasazeno celkem 14 policistů, z toho 6 policistů dopravní policie a 8 policistů pořádkové služby. Během akce bylo zkontrolováno 189 vozidel a zjištěno 8 přestupků.  Sedm z nich policisté vyřešili na místě uložením blokové pokuty v celkové výši 6 400 korun. Jeden přestupek, požití alkoholických nápojů před jízdou, byl oznámen k projednání správnímu orgánu. 

Při obou akcích se policisté zaměřili také na pátrání  po odcizených  motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech, a dále pak na předcházení zvýšenému nápadu trestné činnosti.

nprap. Vladislava Čejková


 

vytisknout  e-mailem