Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

PLZEŇSKÝ KRAJ - Policisté se zaměřili zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči. 

V rámci dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu byla v době od 8. do 13. prosince 2014 vyhlášena celorepubliková dopravně bezpečnostní akce v rámci mezinárodní spolupráce TISPOL. Akce se zúčastnili i policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje ze služby dopravní policie, ale i pořádkové policie. Policisté se zaměřili zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči, ale dohlíželi samozřejmě na dodržování všech pravidel zákona o provozu na pozemních komunikacích. Rovněž pátrali po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.
 
Policisté během této dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali více než 1600 motorových vozidel, u jejichž řidičů zjistili téměř ve 300 případech přestupkové jednání. Z tohoto počtu 46 motoristů překročilo rychlost, 24 motoristů nepoužilo bezpečnostní pás, u 71 vozidel nevyhovoval technický stav a dva řidiči neměli na voze dálniční známku. Strážci zákona uložili celkem 279 blokových pokut v celkovém součtu více než devadesát tisíc korun. Jeden motorista na Tachovsku usedl za volant přesto, že před jízdou požil alkoholické nápoje. Policisté mu v dechu naměřili 0,25 promile alkoholu. Pět řidičů řídilo svůj vůz pod vlivem jiných návykových látek. Tři na Tachovsku a dva v Plzni. Testy měli nezodpovědní řidiči pozitivní na amfetamin a cannabis. Trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se dopustili dva motoristé. Jednoho policisté přistihli za volantem v Plzni a druhého v Klatovech. Oba usedli za volant, přesto, že měli soudem uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté během akce vypátrali dvě hledané osoby.
 
Ve zvýšeném dohledu nad silničním provozem a kontrolách jeho účastníků budou policisté pokračovat i nadále.

por. Ivana Jelínková, DiS.
15. prosince 2014

vytisknout  e-mailem