Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopadeni mladíci, kteří ničili majetek

PŘEŠTICKO - Policistům z obvodního oddělení Přeštice se podařilo dopadnout muže, kteří na přelomu listopadu a prosince ničili majetek v jedné obci na Přešticku. 

V minulých dnech policisté sdělili podezření celkem čtyřem mužům ve věku okolo 20 let, kteří pocházejí z jižního Plzeňska, a to ze spáchání přečinů poškození cizí věci a dva z nich si ještě převzali sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízen.

Poškozování majetku začalo dnem 18. listopadu 2021, kdy během dvou nočních hodin tři mladíci vnikli na pozemek školy a přes střechu se dostali do vnitřních prostor budovy. V přízemí a dvou dalších patrech vystříkali dva kusy práškových hasicích přístrojů, přičemž jemný prášek pokryl celý prostor chodeb školy. Dále ještě poškodili dvě skleněné výplně výstavních vitrín a kování u dveří.

Druhý případ se stal během noci z 26. na 27. listopadu loňského roku, kdy dva z výše uvedených mladíků vyvrátili v obci dvě svislé dopravní značky označující hlavní pozemní komunikaci a dvě dopravní značky upozorňující na zpomalovací práh ze země, čímž poškodili obecně prospěšné zařízení.

Poslední útok skupiny tří mladíků na cizí majetek se odehrál během čtyř hodin na přelomu dnů ze 4. na 5. prosince 2021. V této době stihli poškodit posprejováním nápisy či obrazci různými barvami celkem 6 zaparkovaných osobních vozidel, 8 zděných sloupků oplocení u rodinných domů, 6 kontejnerů na tříděný odpad, 3 zděné sloupky elektrických rozvaděčů a ještě k tomu 2 lampy veřejného osvětlení.

Přeštičtí policisté ve spolupráci s policisty oddělení obecné kriminality na případu intenzivně pracovali téměř dva měsíce. Podařilo se jim ze zajištěných kamerových záznamů z okolí trestných činů natipovat možné pachatele a k celému objasnění případu napomohly i informace od svědků a zajištěné stopy z míst činů. Mladíci svým jednáním způsobili celkovou škodu téměř 65 tisíc korun. V případě pravomocného rozhodnutí soudu jim hrozí odnětí svobody až na tři léta nebo zákaz činnosti.

por. Ing. Eva Červenková
20. ledna 2022

Odkazy do noveho okna

Poškozený majetek

Poškozený majetek 

Detailní náhled

Poškozený majetek

Poškozený majetek 

Detailní náhled

Poškozené dopravní značení

Poškozené dopravní značení 

Detailní náhled

Chodba budovy

Chodba budovy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem