Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Na Šumavě jsme byli společně se strážci Národního parku Šumava

PLZEŇSKÝ KRAJ - Dohlíželi jsme a upozorňovali na správné a bezpečné chování. 

Právě při probíhajících prázdninách využili rodiče s dětmi příležitost a navštívili naši krásnou Šumavu. Nejen oni, ale také mnoho dalších turistů a příznivců zimních sportů si přijelo zasportovat a relaxovat do bíle oděných hor.  
Na Šumavu tento týden vyrazili i policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, kteří dlouhodobě spolupracují se strážci Národního parku Šumava. Ve společných hlídkách se zaměřují na riziková místa, kde ze stran návštěvníků dochází k porušování zákona a jejich činnost směřuje také do míst, kde je velká koncentrace osob. Ve středu strážci společně s policisty obvodního oddělení zejména preventivně působili v  oblasti jezer na čtyřkolkách se sněžnými pásy, které využívají, aby v co nejkratším čase zkontrolovali co největší část chráněného území. Návštěvníkům připomínali základní pravidla, jak se chovat v této krajině nejen s ohledem na vlastní bezpečnost a bezpečnost  ostatních, ale také vůči přírodě. 
Spolupráce proběhla i v lyžařských areálech, kde policisté rovněž preventivně působili a rozdávali dětem i dospělým reflexní předměty, jako např. reflexní vestičky, reflexní klipy na lyže a další drobnosti.  
Partnerem celé akce je i Krajský úřad Plzeňského kraje, který akci podpořil formou reflexních multifunkčních nákrčníků, ty byly lyžařům a turistům také rozdávány.
Dopravní policisté se ve středu,  stejně jako v jiných dnech, zaměřili na správné parkování a bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Řidičům rozdávali škrabky na led s rukavicí. 

Mějte na paměti, že při pobytu na horách, a zejména při samotném sportování, by měl být každý ohleduplný k ostatním a dodržovat pravidla bezpečnosti. Své síly nikdy nepřeceňujte a pohybujte se pouze v místech, kde je to povolené. Nezapomínejte na správné parkování, využívejte pouze místa k tomu určená, abyste v případě potřeby neznemožnili průjezd vozidlům IZS. Pozornost věnujte i očištění vozidla od sněhu či námrazy, také dávejte pozor na své věci, nenechávejte je volně odložené mimo Váš dohled.

Přejeme Vám, abyste si pobyt na horách užili a měli jen krásné zážitky a pěkné vzpomínky na zimní část roku. V případě potřeby se neváhejte obrátit na policisty na obvodních odděleních nebo je můžete kontaktovat prostřednictvím tísňové linky 158.


kpt. Bc. Hana Kroftová
10. února 2022

Odkazy do noveho okna

2 Preventivní akce Šumava 9. února 2022 (5)

2 Preventivní akce Šumava 9. února 2022 ... 

Detailní náhled

3 Preventivní akce Šumava 9. února 2022 (6)

3 Preventivní akce Šumava 9. února 2022 ... 

Detailní náhled

4 Preventivní akce Šumava 9. února 2022 (7)

4 Preventivní akce Šumava 9. února 2022 ... 

Detailní náhled

5 Preventivní akce Šumava 9. února 2022 (8)

5 Preventivní akce Šumava 9. února 2022 ... 

Detailní náhled

6 Preventivní akce Šumava 9. února 2022 (9)

6 Preventivní akce Šumava 9. února 2022 ... 

Detailní náhled

7 Preventivní akce Šumava 9. února 2022 (10)

7 Preventivní akce Šumava 9. února 2022 ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem