Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dětská soutěž "Ulice není herna..."

MS kraj - v celorepublikovém kole dětské soutěže "Ulice není herna" uspěly děti z Moravskoslezského kraje 

V posledních měsících loňského roku se uskutečnila celorepubliková soutěž s názvem „Ulice není herna“. Žáci mateřských i základních škol výtvarnými či literárními pracemi ztvárnili reakce na otázku, zda v silničním provozu je či není prostor ke hrám. I touto kreativní formou si tak děti mohly zopakovat pravidla bezpečného pohybu na komunikacích. Moravskoslezské školy a školky se do soutěže zapojily desítkami prací, z našeho regionu bylo do celorepublikového klání odesláno víc jak sto dětských prací. A soutěžily děti napříč krajem – z Ostravska, Opavska, Novojičínska, Frýdecko-Místecka, Karvinska i Bruntálska.

Soutěžní výtvarná díla hodnotili odborníci Týmu silniční bezpečnosti a Policejního prezidia ČR. Literární práce pak spisovatelé a zástupci z Krajské vědecké knihovny v Liberci. Ač bylo do soutěže zasláno víc jak tisíc prací, dokonce tři vítězné příčky obsadily děti z našeho kraje. Mezi vítězi stanuli žáci Základní školy Havířov (Školní), Základní školy Opava (Šrámkova) a Základní školy Hať. Vítězové již obdrželi hodnotné ceny, vzhledem k pandemii nebylo tentokrát možné realizovat slavnostní vyhlášení soutěže v prostorách Muzea Policie České republiky. Moravskoslezští preventisté ceny doručili až do jednotlivých škol, kde už se z dárků mohly radovat děti, kterým i touto formou blahopřejeme k úspěšnému umístění v celostátní soutěži Týmu silniční bezpečnosti a Policie České republiky. Detailní informace k vyhodnocení soutěže i jednotlivé vítěze (nejen z našeho regionu) naleznete v odkazu, původní zadání soutěže pak v textu. A informace některých moravskoslezských škol, které se soutěže zúčastnily naleznete zde a také v tomto odkazu

Připomenout lze i shrnutí předchozích ročníků soutěžních klání:

V roce 2019 nesla soutěž název „Zpomal, prosím“ a slavnostního ocenění v našem kraji se vítězům dostalo v prostorách dálničního oddělení Ostrava, kde se zúčastnění mohli seznámit i se speciální technikou, detailněji k ocenění viz.

Rok 2018 přinesl soutěžní téma „Cestování s prarodiči“ a vítězům ceny předal plk. Mgr. Bc. Jiří Zlý v prostorách obvodního oddělení policie Ostrava-střed. Na vítěze čekaly tehdy nejen dárky, ale mohli nahlédnout i na pracoviště kriminalistických techniků, detailně opět v odkazu.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje 
mjr. Mgr. Gabriela Pokorna                                                                                     
vedoucí oddělení prevence                                                                                                                                                                     
22. května 2021

vytisknout  e-mailem