Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Další tři výrobci pervitinu za mřížemi

Domažlickým kriminalistům se podařilo dopadnout další tři výrobce pervitinu.  


     Na základě svědeckých výpovědí a výsledků domovních prohlídek (ze dne 11.6.2008) byli obviněni dva muži,  ve věku 31 a 38 let z Blížejova,  ze spáchání trestného činu Nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Muži měli samostatně i společně vyrábět ve svých bytech pervitin, který následně prodávali dalším osobám. Jeden z obviněných byl eskortován do věznice Plzeň Bory k výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost. Druhý byl na základě rozhodnutí Okresního soudu Domažlice vzat do vazby. Vyšetřování případu nadále probíhá. Za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek a jedů  hrozí mužům 1 - 5 let odnětí svobody. Touto akcí byl zlikvidován hlavní zdroj pervitinu na Blížejovsku.

     Včerejšího dne byl na základě výpovědi svědků obviněn 31 letý muž z Holýšovska z trestného činu Nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů.  Muž měl v průběhu posledního roku v okolí obce Holýšov vyrábět pervitin, prodávat a dávat jej dalším osobám, zejména mužům a chlapcům mladším osmnácti let. Zařízení na výrobu pervitinu u něj zajištěno nebylo, neboť podle svědeckých výpovědí vyráběl tuto drogu pouze podle zkušenosti (tzv. od oka), bez používání měřících přístrojů. Kriminální policie vyvíjela intenzivní úsilí k vypátrání této osoby, neboť nemá stálé bydliště. Osoba se následně přihlásila policii sama a byla zadržena. Dnes by se mělo rozhodnout o vzetí obviněného do vazby. Za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek a jedů hrozí muži 2 - 10 let odnětí svobody.
      Tento muž je v letošním roce již čtrnáctou osobou, kterou domažličtí policisté obvinili z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů

 


vytisknout  e-mailem