Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Další gentlemanka silnic je z Domažlicka

PLZEŇ - Žena pomohla při záchraně čtyřčlenné osádky havarovaného vozu. 

     Dnes dopoledne převzala paní Martina Andrlíková z Domažlicka ocenění Gentleman silnic, které už deset let uděluje Česká pojišťovna  ve spolupráci s Policií ČR za záchranu lidského života. 
     Paní Andrlíková  neváhala a pomohla letos v létě na Pardubicku čtyřčlenné osádce havarovaného vozu. Po kolizi vozu zůstaly uvnitř dvě ženy a dvě děti ve věku 3 a 5 let. Statečná žena byla na místě jako první. Za vozem totiž jela a viděla, že jeho řidička má problémy. Neváhala ihned pomoci, zalarmovala záchranné složky a snažila se zastavit další "pomocníky". To se jí podařilo až po několikátém pokusu - mnoho řidičů totiž okolo ženy jen projelo!
     Statečná žena se tak stala 99 Gentlemankou silnic. Ocenění ji předal zemský ředitel České pojišťovny Jiří Turek a za Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje kpt. Patrik Topič z odboru služby dopravní policie. Tento projekt je nejenom poděkováním "zachráncům" na našich silnicích, ale mimo to má i motivovat účastníky silničního provozu k tomu, aby si pomáhali a nebyli vůči svému lhostejní.

Pro další inforamce kontaktujte:
Mgr. Marika Nicajasová, odbor komunikace ČP, tel. 725 871 709, marika.nicajasova@ceskapojistovna.cz

por. Bc. Jana Tomková
3.9.2014

vytisknout  e-mailem